Gott nytt år!
Gott nytt år kära Weeklyläsare! Vi tackar för ert stöd under den delen av 2008 som vi har funnits och hoppas på att ni hänger med oss in i 2009. Weekly har bara börjat. Vi lovar att bara bli bättre och bättre i takt med att tiden går. Tack för i år. Ha nu en riktig pangkväll i era fina partyblåsor. Akta er för smällare och drick inte för mycket bubbel... Eller jo förresten, gör det och ta en sjuhelsikes massa bilder... så att vi vaknar till ett digert Weeklymaterial imorgon (eftermiddag).

Gott nytt år! Skål från Weekly-redaktionen!

RamaskriDen bild som vi tippar kommer att uppröra bloggvärlden mer än något annat i år, är lånad från Englas blogg.

Oj, oj, oj Engla. Du vet tydligen inte vad du just har startat... Nu blir det ju ramaskri. Du vet väl hur det blir så fort du visar nåt som är för bra? Du kan tycka att det är konstigt men det är så det funkar. Visa upp en tjock mage eller nåt. Det gillar vi svenska tjejer. Då får du många trevliga kommentarer... Nu kommer avundsjukan lysa upp hela bloggvärlden (vilket i och för sig passar ganska bra så här på nyårsafton). Och detta bara på grund av dig Engla. Och din oförskämt platta mage.

/ Bittra hälsningar från alla oss med putmagar.

Löss hos modebloggarna

Löss är det nya inom modebloggsvärlden. Vi tror att det är Linda som startade epidemin. Det är så typiskt att skylla på kemikalier men vår uppfattning är att det är av biologisk karaktär.

Let's Dance 2009

Deltagarlistan är klar. Det blir Hasse Aro, Magnus Samuelsson, Blondinbella, Laila Bagge, Magdalena Graaf och många andra som kommer att svänga runt. Härlig blandning - starkt, salt och sött. Men vi saknar något. Vi skulle vilja se Elin, Frida och Sofi svänga runt. Särskilt Sofi. Tänk er en perfekt makeup, ett perfekt hår och ingen svett.

Vem kommer ni att heja på?


Minns du 2008? (April)

image2376
Caroline Winberg för Lindex.

Hotspot blev med hatt. Och lägenhet. Det berättades dessutom om att Caroline Winberg skulle bli Lindex badmodell sommaren 2008. Elin Kling ratade "ett foto i timmen"-grejen och körde istället med "ett par skor i timmen". Kul med nya initiativ, eller hur?
15073-3950
Engla inspirerade numerade överhypade Balmain genom sina redan då håliga jeans. Inget dåligt jobb Engla!

Kenza hånglade runt med Timmy (T verkar vara bokstaven på Kenza-boysen) men nekade till att det var ett seriöst förhållande. Anna hängde på Lindex... både en... och två... och tre gånger... ja vi tappade till slut räkningen. Bara gud vet hur många gånger hon hängde i det där provrummet. Undrar just om hon har ett eget vip-provrum..?

Det var modebloggs-april det. Minns du?

Minns du 2008? (Mars)


Mars

image3872
Bilderna är lånade från Linns gamla blogg.

Det märks att mars är en månad då våren står för dörren. Då börjar det nämligen frossas rejält i randigt. Blåvitrandigt närmare bestämt. Marint, sailor... kalla det vad du vill. Engla och Linn delar förstaplatsen av det blåvitrandiga mönstrets anhängare men visst finns det fler där ute.

Förutom att det randiga mönstret fick sig en egokick under mars månad hände två andra viktiga ting som kommer att skrivas in i historieböckerna:
1. Englas bror blev med blogg.
2. Elin Kling avslöjade sin mörka hemlighet...

Kommer ni ihåg modemars?

Värdefulla REA-tips


Weekly har sammanfattat alla kloka REA-tips som modegurus har suttit och språkat om i de olika tv-kanalerna så här i juletider. Jösses, de tror att vi är idioter...

1. Ta på dig bekväma kläder. Det är jobbigt att springa omkring en hel dag på stan i obekväma kläder. (Nähää?? Är det sant? Vi som tänkte ha 12-centimetersklackar och mycket krångliga knyttoppar som varken går att få på eller av utan hjälp).
2. Lämna shopping-ointresserade pojkvänner/ män/ vänner hemma. (Vilken tur att de sa det! Annars hade vi dragit med alla shoppingointresserade vänner... för de har ju inte själva någon talan).
3. Shoppa inte sånt som du inte kommer att använda (Ha ha... skojar ni? Det är klart att man inte gör det med vilje...)
4. Köp inte kläder i fel storlek. (Ja ja... det är lätt att säga. Vad gör man när nån annan rea-galning har tagit våra storlekar då)?
5. Var ute på stan tidigt. Helst när butikerna öppnar (Det är klart att vi är det. Precis som alla andra...)

Nå... Känner ni er så mycket klokare? Eller känner ni er mer som en skock dumma får som inte kan tänka själva? Just wondering...

Elin Kling en kameleont?


Jösses! Vi visste att Elin brukar hålla på och experimentera med hårfärg och så, men att hon hade varit så här mörk hade vi inte en susning om. Nu ställer vi oss frågan: Hur gick det till..? Elin? Och exakt hur tänkte du där? För er som inte fattar ett dyft vad vi snackar om, kolla in den här visningen. Elin är enligt egen utsago den som öppnar visningen..(?)

Minns du 2008? (Februari)


Februari


Bilden är lånad från fröken Klings blogg.

Februari månads största snackis var givetvis Elle-galan. "Åh, vad ska jag ha på mig?" "Vad ska du ha på dig?" "Kan man ha långklänning?" "Hjälp, bara två dagar kvar och jag har ingen aning om hur jag ska klä mig"... Modebloggarna formligen svämmade över av frustrerade what-to-wear-repliker. Resultatet då? Jo, somliga körde med blommigt, andra med paljetter. En del körde med tajt, andra med mer loose fit. Vi fick dessutom se hela färgskalan. Förstås. Sofi (med sin gula klänning och sina röda läppar) blev tillsammans med Linn (i sin gröna skrud) kvällens rastafari-par.

Suck... Vad vore väl en bal på slottet..? Någon som är sugen på Elle-galan i år?

Minns du 2008? (Januari)

Nu ska vi testa ditt modeminne. Hur mycket minns du av 2008 egentligen? Vi startar med januari:

Januari

Badringskjol-bilden är lånad från Englas blogg.

Den där badringskjolen klickades hem till varenda modebloggarhem. Alla hade vi höga planer om hur snygg den skulle vara till både det ena och det andra. De flesta totalratade den. Andra gillade den. Och så fanns det ju den där tredje kategorin. Den envisa varianten som vägrade rata kjolen såsom resten av (modebloggs)befolkningen och som istället beslutade sig för att göra om den. Eller rättare sagt be R's mamma göra om den. Inge' konstigt med det. Alls. Bara en undran: Vart tog den vägen?

Nå? Kommer ni ihåg? Missa inte fortsättningen i "Minns du 2008-följetongen"...

Veckans snackis


Är det inte Minimarketkängor eller den nya vippiga kjolen från H&M Trend så är det sand mellan tårna det snackas om och suktas efter. Den här veckans snackis verkar definitivt vara "sand-mellan-tårna"-grejen. Allas vår Ebba var först, sen kom Linn. Nu undrar vi stilla: Who's next?

Ps. ...och Hotspot-Karolina sitter fortfarande under granen och surar...

Vi är Kenza-fans


Så fort Kenza åker till sin älskade Teo kollar vi in hennes blogg dagligen. Gärna flera gånger om dagen. Deras lilla love-story är ju hur söt som helst så vi väntar alltid med spänning på nästa inlägg när hon är på Kreta. Hos darling Teo. Det här med kärlek är nåt visst, eller hur?

Fem snabba med Engla


Weekly-redaktionen struntar i det här med att rannsaka oss själva. Istället går vi på våra favvisbloggare och rannsakar dem. Nåja, lite hjälp har vi allt fått. Vi kontaktade Engla i egen hög person...

 1. Du arbetar som CNC-operatör. Har du aldrig funderat på att arbeta med mode eller bloggen på heltid?
Nja, jag gillar kontraster och trivs bra med att jobba som CNC-operatör och sedan ha bloggen på sidan.

2. Brukar R klaga över att du sitter för mycket vid datorn? Eller kanske på att du ständigt tar outfitbilder? Tröttnar han inte på din blogg?
Haha, nej faktiskt inte. Han är väldigt peppande och vet precis mina rutiner och förstår om jag ibland måste sätta mig någon timme på kvällen för att kolla mailen, utse vinnare i tävlingar eller blogga om dagen som varit.

3. Vad skulle du vilja ge för tips till tjejer som har svårt att hitta sin egen stil? (Som ständigt gör felköp och aldrig hittar något att ha på sig när det väl gäller...)
Rensa din garderob. Var skoningslös och spar bara det du använder och trivs i. Sedan så sitter du och spånar idéer och olika kombos på de baser du sparat och utgår från det under nästa shoppingrunda. Bygg sakta på dig en större bas och satsa på snygga accessoarer som kännetecknar det du kan stå för. Sakta växer just din stil fram. Det är lätt att göra utsvävningar och konstiga impulsköp, ibland behöver man kanske det. Men i det långa loppet lönar det sig att vara sann mot sig själv, inte rådande trender även om det är kul med variation och att plocka upp de trender som passar ens stil.

4. En stor blogg som du inte läser? Varför?
Oj, många. Blondinbella. Jag beundrar hennes styrka men har ingenting att hämta där eller känner att jag orkar följa bloggen, för gammal skulle jag tro, Kenza. Fast jag gillar Kenza och läste henns blogg lite grann innan hon blev "stor". Hon har hjärtat på rätta stället och kommer gå långt. Jag läser nog nästan ingen blogg som ligger på topp-20.

5. Har du någon svensk stilikon? Om inte, vem i Sverige klär sig snyggt?
Nej ingen stilikon direkt. Åh vad svårt, det är många som klär sig snyggt men ingen som jag direkt inspireras av. Jag gillar enkla, avskalade outfits med någon snygg detalj. Sedan handlar det såklart om hur personen bär upp plaggen, vissa är ju snygga i jeans och t-shirt. Karin i Nytt Läge på TV3 är en tuff kvinna som är ruskigt snygg i jeans och t-shirt tex. Jag gillar tjejer med attidyd och tatueringar, tex Angelina Jolie. Men själv är jag alldeles för vän haha.

Tack allra ödmjukast för din tid Engla!

Nu har vi jul här i vårt hus


Linn firar en romantisk jul på en paradisstrand med kärleken, Hon har falerat lite den där fröken Gustafsson. Numera kör hon med fejkbrillor och inhemsk bikini från den lokala marknaden. Elin hänger på ålderdomshem, Anna och hennes bröst firar jul med julskinkan som närmaste anhörig. Karolina verkar sur över att hennes önskningar inte har gått i uppfyllelse. Hon har nämligen inte hört av sig sedan dagen för dopparedagen. Anni hetsäter, Petra kör rodd på gymmet, Ebba drömmer om sand mellan tårna (hon har glömt bort hur det egentligen känns att ha sand mellan tårna), Kenza spelar, precis som alla andra dagar på året, Guitar Hero... och allt detta medan Engla tror att det endast är hon som är vaken...

Hur är er jul?

Linn med kille


Linn
har skaffat kille igen. Det kan inte vara helt nyligen eftersom de firat julafton tillsammans. Vi gissar på att det har minst några månader upp till ett halvår på nacken.

God Jul


Weeklyredaktionen julstökar som aldrig förr har fullt upp med att kolla in alla webbkameror. Därför vill vi nu passa på att önska er en riktigt God Jul med massor av sociala tillställningar, mys och eventuellt hångel. Nu tar vi jullov i en dag och återkommer på juldagen. God Jul folkens!

Shopping-Amanda vill gifta sig

Det står klart efter att ha sett hennes önskelista. Ni förstod det säkert inte på egen hand, men vi Weekly-snillen kan rapportera om att så är fallet.

Weeklys julafton


Aftonbladet har ringt upp 26 personer och frågat om hur de ska fira jul, och eftersom vi uppenbarligen inte var anträffbara när de sökte oss (och Aftonbladet således bara fick svar från 25 personer) tänkte vi avslöja hur vår julafton kommer att se ut:

Vi sitter inlåsta med glögg, pepparkakor, julmat och en hel dröööös av julklappar som vi har fått av våra läsare. (Misströsta inte om du inte har skickat någon julklapp än... det finns fortfarande tid). Bakom lås och bom kollar vi in alla webbkameror som vi har placerat ut i modebloggshemmen. Och så rapporterar vi, analyserar och skvallrar om hur modebloggarna firar jul... Vänta bara så ska ni få höra :)
Årets globetrotter


Nominerade till "Årets globetrotter" är...

Sofi Fahrman - Vem annars? Hon åker ju till New York som en annan tar tunnelbanan till stan. Med ett uns av avundsjuka nominerar vi därför Sofi.

Elin Kling - Med en pojkvän i New York undrar vi om hon inte är snäppet värre än fröken ovan? Elin flyger och far till New York var och varannan vecka... typ... och vi anar att det här med jetlag numera är ett normaltillstånd för Elin.

Anna - Det låter kanske inte lika flashigt och lyxigt att ta tåget från Tidaholm till Stockholm... eller Borås... eller Göteborg... men ack så fel man kan ha. Anna lyxar till det med en tågresa i veckan. Cirkus. Vad är det hon håller på med på alla dessa orter egentligen? Hon säger själv att det är bloggalor, designeruppdrag och annat.... men vad vet vi? Reser mycket gör hon i alla fall.

Nå... Vem av de nominerade bör vinna "Årets globetrotter"?

Fashion-Kissie visar nya trenden!


Okej. Vi brukar inte hänga i Kissies blogg så där jätte-super-duper-ofta ska erkännas... men idag råkade vi av en händelse hamna där (Okej, vi läste hos Bloggkommentatorerna att hon hade flytt sin egen fest så det är klart att vi var tvungna att kolla vad som hade hänt. Kan man inte direktlänka till de där B.K förresten)?

Hur som helst... det vi ville komma till är att fashion-Kissie har tagit det där med att "visa behå-banden" till nya dimensioner... Weeklyredaktionen satte julgröten i halsen och tittade igen... och igen... och igen... och jodå... Ett stycke behå och ett stycke klänning strax under den röda behån. Hmm... Hur tänkte du där Kissie

Btw... Vi känner att vi börjar tackla av rent modemässigt här. Vi hänger liksom inte med längre... 

Kärleksbråket mellan MiaShopping och Johanna

Alla tjejer faller för David. Vi rapporterade för några dagar sedan om Mias besatthet av David. Men det finns en till tjej som har blivit besatt, Johanna (<-- nu funkar länken). Hon skriver så här i sin blogg:

Föresten fick jag jordens finaste och innerligaste kram av David, så ska man krama om någon inte så där tafatt som många andra gör.

Veeeem är denna karl? Låtom oss träffa honom!

Årets outfit


Här behövs minsann inga nomineringar. Oh nej, Weekly tar saken i egna händer istället och utser en vinnare. En självklar sådan. Motiveringen lyder:

"För att på ett innovativt sätt anamma både de senaste trenderna och den klassiska stilen. Som grädde på moset, eller som pricken över i, om ni hellre vill det, har hon julkryddat sin outfit på ett mycket sofistikerat och smakfullt sätt"

The winner is... tadaaaa... klicka här.

Årets trendsetter


De nominerade i "Årets trendsetter" är:

Elin Kling - förstås... Se er omkring på Stockholms gator. Visst hittar ni massor av Elin-kopior?! Varenda 24-åring vill se ut som Elin, äta som Elin, tycka som Elin och naturligtvis även klä sig som Elin. Vi skulle gärna se att Elin gjorde ett test och började använda ett riktigt apfult plagg i en vecka och förespråka det som det nya it-plagget. Undrar just hur långt trenden hade vandrat...

Engla - Hon vill inte kalla sig själv för en trendsättare eller modetjej. Hon gillar kläder rätt och slätt. Engla lilla... Tror du verkligen att det är så simpelt? Så fort du sätter på dig ett "nytt" plagg springer halva blogg-Sverige och köar för att hitta detsamma. Om inte det är en trendsetter förstår vi nog ingenting...

Linn - Med sin helt okomplicerade stil har Linn fått modetjejer att inse att less is more. Och så har hon ju satt det randiga mönstret på kartan. Med betong. Fler och fler låter sig inspireras av Linn och har henne som stilikon.

Weekly-redaktionen kliar sig i huvudet och funderar över vad likheterna är mellan de här tjejerna... och det är tydligt: Man ska se bra ut och komma från landsorten.

Vem av de nominerade anser du vara "Årets trendsetter"?


Weekly vinner pris

Modette ska kora årets bästa bloggar. Weekly är nominerat i kategorin Årets nykomling. Så det minsta vi kan begära av er är att rösta utav helsike så vi slipper skämmas (med tanke på rubriken..). Som konkurrenter har vi Sofi Fahrman och Elsa Billgren. Oj, vilken lätt match det blir...

Mia hjärta David?

Mia som driver MiaShopping var hos David & Martin igår kväll. Hon verkar ha blivit omåttligt förtjust i smyckena och inte minst i David. Sen är David otroligt trevlig också, skriver Mia i sin blogg efter kvällen med David. Det brukar ju heta så till en början.... :) Vet Mias sambo/man om detta? Men ingen fara, vi håller koll på vår Mia.

Öööh?


Kissie dissar Blondinbella! Jaha? Blondinbella bjöd inte Kissie till sin 18-årsfest... eller jo det gjorde hon, men hon tog tillbaka inbjudan igen. Resultat? Att Kissie inte bjuder Blondinbella till sin julfest. Förstås. Och att hon uttalar sig och tycker att Blondinbella är barnslig och att hennes blogg har växt vad den ska. Sveriges befolkning ska enligt Kissie vara trötta på Blondinbella nu och istället höja Kissie-bloggen till skyarna. Det må väl vara hänt... men Weeklyredaktionen känner sig mest förbryllade över att inte ha förstått poängen i den här så kallade såpan... Det pratas om bloggkrig. Mellan Kissie och Blondinbella? Where's the point liksom?  För oss känns det mer som en dagissåpa. Nej hörrni, kom igen när det är bloggkrig mellan Elin Kling och Karolina Skande. Eller nåt...

Fy fan vad vi är bra


Avanna-Anna har utmanat Weekly. Ja ja... det står kanske inte så tydligt om just Weekly men vi kände oss manade...

Fem bra saker om oss:

1. Vi läser modebloggar som ingen annan och är alltid uppdaterade i era liv kära vänner. Vi vet vem ni dejtar, vad ni har på er och hur ni tänker. Och det skriver vi om.

2. Vi är schyssta. Snackar aldrig skit om en modebloggare.

3. Vi är ärliga. Låtsas-diggar inga trender.

4. Vi kör inte med sär skrivningar.

5. Vi har en fantastisk intuition och personkännedom.

Det var vi det. Någon som är sugen på att anta utmaningen? Anta på bara :)

Vad är det med er?Finn två emigranter på bilden... (som är lånad från Linns blogg).

Vad är det med er tjejer egentligen? Måste ni finna kärleken så ovettigt långt borta? Det blir ju så deppigt varenda gång ni ska lämna loverboysen. Och så finns det faktiskt folk som går hemma, blir nostalgiska och fäller en tår eller två för att ni inte finns på plats när ni borde. Tänk på det! Annat är det med den här tjejen som tar det här med kärlek i hemlandet på allvar. Den som söker finner sägs det ju...

Bloggar på jobbet


Foto från Stephanie.

Jo jo, det är sånt här modebloggarna gör på jobbet, tar en dagens outfit istället för en dagens. Det är därför de kan hålla sig så slanka.

- Har du ätit?
- Jag tog en dagens.

Men ni behöver inte sittta där och döma för ni surfar säkert på jobbet. :)


Weekly lanserar egen kollektion


Varje dag får vi mail från läsare som avgudar oss och vill att vi ska sälja t-shirts med tryck på oss själva. Vi har inte låtit det stiga oss åt huvudet men känner att vi vill försöka uppfylla era önskningar så här i jultider. Vi skulle vilja ha en klatschig text också men eftersom vi i grunden är modebloggare är vi inte tillräckligt intellligentiiia (hur stavas det?) så vi behöver er hjälp.
Förslag?

När önskningar går i uppfyllelseBilden är lånad från Fridas blogg.

Jaaaa! Vår önskan slog in. Frida har tagit på sig jeans och stapplar nu omkring i dem på Malmös gator. Och är skitsnygg. We knew it!

... och rykten säger att Linn är på g att hoppa in ett färgglatt plagg också... Nu är det bara Karolina som envisas med att inte ta emot vår julklapp. Attans! Vad det beträffar Elin så litar vi på att hon investerar i ett par harembyxor snart. Psst! Elin, det finns ett par hos La Redoute. Vårkollektionen... Engla! Vi visste att vi kunde lita på dig. Go rocker!

Åh, vi känner så sakteliga hur julharmonin börjar infinna sig i våra kroppar. Fortsätt så här kära modebloggers!


Onsdag


Kenza hatar Titanic och passar samtidigt på att älska sin grekiska gud mer än någonsin, Ebba letar sol, bad, vita stränder och värme i ett 4-gradigt New York. Inget konstigt med det. New Yorks sägs ju ha... allt. Blondinbella pratar på som en riktig Stockholms-tonårsbrud i sin nya Tv-show (Jag haaaaaatar verkligen att diska...), Hotspot drog på Elle-gala redan igår och har fortfarande inte kommit tillbaka. Hallå, Karolina! Kom tillbaka och rapportera nu... Donnasandra träffar Sophie von Fersen och Li liknar sig själv vid en gris. Och allt detta medan Petra och hennes leopard attackerar oss. Inget konstigt alls. Bara en helt vanlig onsdag så här i juletider...Årets intrigmakerska


De nominerade till "Årets intrigmakerska" är:

Linda Rosing - Who else? Klart Linda ska vara nominerad i den här kategorin. Hon är ju intrigmakerskan nummer 1. Både i bloggvärlden och i verkligheten. Gynning-Kleerup-affären gör saken ännu klarare: Rosing är en intrigmakerska. Att hon säkerligen kommer skapa ännu fler intriger i och med jakten på den rätte gör att hon är en mycket het kandidat.

Katrin Zytomierska - Frågan är om inte resten av mänskligheten ligger i lä när Katrin kommer upp på tapeten? Hon om någon har väl skapat intriger, eller kanske snarare skandaler, i år. Jösses, hon är ju som en ångvält med sina rättframa upptåg. Go Katrin!

Kissie - Om inte för något annat så för alla polisanmälningar... Mogi är definitivt en värdig kandidat till "Årets intrigmakerska".

Vem av de nominerade tycker ni ska ta hem "Årets intrigmakerska"-titel ?

Uppdaterat: Kissie skulle givetvis vara Mogi. Sorry.Ännu ett modebloggstest

Här är ännu ett modebloggstest som vi har framställt baserat på existerande modebloggar. Är du en modebloggare eller ej? Kan du bli en? Häng med till test nr 2.

1. Vad äter du helst till fikat?
A) Macaroons.
B) Wienerbröd.

2. Använder du glasögon?
A) Ja, fast jag inte behöver.
B) Ja, jag ser urdåligt och jag ser urdålig ut i dom.

3. Vilket är ditt favoritmärke?
A) Acne utan finnar i ansiktet.
B) KappAhl med acne i ansiktet.

4. Vad tar du på dig när du vill ha sköna vardagsskor?
A) Ett par 12 cm-klackar från Topshop.
B) Sköna Curling-kängor.

5. Vad anser du om UGG's?
A) Moderiktiga.
B) Fotriktiga.

6. Vad har du till leggings?
A) En kort topp förstås. Och helst ska leggingsen vara sönderklippta annars blir det för mesigt.
B) En lång, lång tunika som täcker ändan och lite till.

Resultat
Bara A: Är du helt från vettet?
Mest A: Du är lagom cool.
Mest B: Skärpning innan du blir en mossig person.
Bara B: Du är så korrekt att du blir trist.

Vad blev ni? :)

TrendspaningBilden är lånad från Elins blogg.

Åh nej! Nu har Elin Kling (och därmed en drööööööös svenska modetjejer) gått och trillat dit på toe-cleavage. Inte ens i ett par Loubotuin går den trenden hem enligt oss. Men det är ju det som är fashion, eller hur? Att man får tycka som man vill och anammar de trender man gillar. Weekly säger tummen ner till toe cleavage men passar samtidigt på att gratulera Elin. Vi vet hur upphetsande det är att ha hittat en ny grej man gillar. Go toe-cleaviskt Kling!

Dags för Elle-galaBilden är lånad från Linns blogg

Tjoho! Nu är det äntligen dags för Elle-gala. Weekly ser fram emot alla kreationer som kommer att dyka upp i bloggarna. Och vilka klädångest-inlägg vi ska få läsa. Härliga tider! Det ska bli kul att följa det här. Och givetvis hoppas vi på att själva få en inbjudan från någon högre makt.

Jordbävning


Ingen har väl undgått att en jordbävning skakade loss i Skåne i morse. Weeklyredaktionen har varit runt och säkerställt ordningen. H&M står kvar, alla walk-in-closets är i samma skick som före jordbävningen, Solo finns kvar, Malmös blogg-elit lever, Spirit (med alla märken såsom Acne, Whyred och liknande står kvar)... Ja ordningen är som sagt säkerställd. Allt är under kontroll! Thanks god!Två är en trend


Både Mini och Frida är ju hur snygga som helst i den där hårbandsfrisyren. Hur kommer det sig att vissa blir värsta pinglorna medan andra (läs vi) ser ut som Björn Borg när han var som svettigast och pannbandet liksom puffade upp håret likt en krans på huvudet? Någon som vet?


Årets raket


Nu när vi närmar oss det nya året med stormsteg svämmar bloggarna över av "årets"-inlägg. Vi på Weekly vill inte vara sämre utan tänker självklart hänga med på det här vi med. Vi nominerar, ni röstar. Okej?

Årets raket! De nominerade är:

Elin Kling - Den jordnära tjejen från Mariestad har tagit mode-Sverige med storm. 2008 är definitivt Elins stora genombrottsår. Med all rätt om ni frågar oss. Vi tippar på att hon går långt den här tjejen. Hon besitter nämligen en härlig kombination av egenskaper. Hon är både ödmjuk, rolig och stilsäker. Och så har hon den där självdistansen också. Ni vet den där som inte alla är begåvade med... Och allt detta i en snygg förpackning. Hmm... man kan inte mer än avundas.

Blondinbella - Nu besitter inte Blondinbella samma egenskaper som fröken Kling direkt... men hennes blogg har ändå skjutit iväg som en raket och nått oanade höjder. De allra högsta höjderna till och med. Media-Bella (som hon borde kallas nu när hon har fyllt 18 år och vill lägga det gamla namnet bakom sig) har synts så mycket i media att till och med mormor Margith* vet vem hon är. Det ni, det är grejer det ...

Kenza - Ytterligare en tjej vars blogg har skjutit i höjden under 2008. Dessutom har det ena efter det andra erbjudandet haglat över henne. Vilket lyckoår! Weekly har länge ställt sig frågan vad det är som gör att så många läser Kenzas blogg... Hon är varken provocerande, journalistiskt skrivande, visar snygga bilder eller publicerar dagliga bilder på sin outfit. Vi har kommit fram till att det måste vara det faktum att hon är snygg som gör hennes blogg så populär. Eller?

Kom igen nu alla Weeklyläsare och rösta. Vem av de nominerade förtjänar att titulera sig årets bloggraket?

*Mormor Margith trodde för ett par månader sen att blogg var ett slags smycke. Tack vare Blondinbella vet hon nu bättre.


Weeklys julafton
Nu undrar ni säkert vad vi på Weekly önskar oss i julklapp. Gör inte det. Svaret finns hos Modette. Kolla in här.

Ps. ...och för er som inte kan komma och lämna klapparna personligen går det bra att skicka via det traditionella postverket.

Weekly agerar jultomte


Ho ho ho... God Jul kära modebloggerska, önskar Weekly. Vi vill härmed överlämna några julklappar till våra bloggkollegor.

Engla - En kjol i det rockigare stuket vill vi ge Engla. Vi gillar ju henne i den lite tuffare stilen. Go rock-Engla!

Linn - En topp i en knallig färg ger vi till den här snyggingen. Visst är hon fin i sina basfärger, men Weekly vill gärna se henne i något revolutionerande. I en färg.

Karolina - Fina Karolina skulle vara hur hot som helst i ett sexigt fodral. En Herve Legér-klänning åt Karolina tack!

Blondinbella - Man skulle lätt kunna tro att det är svårt att komma på en bra julklapp till en penga-ko som Blondinbella, men icke då! En klänning som inte kommer från Stylebystars är tillräckligt för att chocka i det här fallet. (Äger hon den butiken förresten)?

Elin Kling - Det är lite jobbigt att den här människan passar i precis allting. Vad hon än tar på sig är hon snygg, den där Elin. (Hon ska inte tro att hon är nåt)! Därför skulle vi vilja ge henne ett par harembyxor för att se om hon även axlar den svåra uppgiften att bära upp dem snyggt. Gör hon det ska det bli intressant att se vilka som vågar anamma trenden... och vilka som verkligen kan bära upp den. Kom igen nu Elin, på med ett par harembrallor! Låt oss utnyttja dig som försökskanin.

Frida - Ett par välsittande jeans ger vi Frida som ju har den där kvinnokroppen som många drömmer om. Med kurvor.

God Jul, önskar Weekly!

Trendspaning
Upcoming!
I vår kommer ormskinnsmönstret att vara lika självklart som att vi dagligen bär trosor. Tro oss. Passa på att börja använda det redan nu om du vill vara först och nästintill ensam.

Ormskinnsmönstrade byxor från Topshop

Oh yes!
Trots orminvasionen vill vi hävda att leoparden har kvar sin plats. Skynda er att använda leopardmönstrade plagg som bara tusan innan hela blogg-Sverige har tröttnat.

Stop!
Åh vad vi är trötta på alla basplagg som inte håller formen. Efter att ha letat runt bland otaliga budgetkedjor har vi funnit att de billiga varianterna är snygga ända tills de blir tvättade. Sen hamnar de i sov-tshirt-högen. Och den där sov-tshirt-högen har blivit som det lutande tornet i Pisa, och tål inte en enda tisha till. Därför satsar vi numera på kvalitet.

Ingen j-vla modebloggSå skriver bloggen Robin Söderlund. Nyfikna som vi är kollar vi in bloggen för att se vad den kan handla om då. Den visar sig vara ett sportblogg. Hjälp!! Så till alla modebloggare, skriv på era bloggar: "Ingen j-vla sportblogg".

Weekly på DEMOBild: DEMO

Givetvis var Weekly och kollade in DEMO när de var på turnéstopp i Malmö. En trevlig tillställning på Solo där det kvällen till ära erbjöds 20 % rabatt. Vi saknade Karolina och blev lite ledsna över att vi inte fick överlämna den lilla symboliska julklappen till henne (en resa till Maldiverna i all enkelhet. För två) Ja ja... vad är väl en bal på slottet...

Tack för en trevlig kväll DEMO och Solo.


Läsarantalen minskar


Kom igen kära modebloggsystrar. Det verkar råda ledsam stämning här i bloggosfären. Läsarantalen minskar, ni känner er ointressanta, får bloggtorka, har svårt att prioritera era bloggar så här i juletider och så vidare... Tro oss, det här återkommer varje jul. Känn ingen sorg. Det blir bättre, vi lovar!

Modebloggarna utvandrar


Frida drar söderut


Linn söker ljuset


Elin drar västerut

Vad är det som sker egentligen? Det verkar banne mig som att varenda modebloggare flyr landet. Eller i alla fall det Stockholmska landet. Vad är det som har hänt? Intriger tjejerna emellan? Har Frida gått och blivit ihop med Elins Gustaf? Eller är det Linn som är boven i dramat? Ja vi förstår då ingenting... mer än att de allihopa flyr fältet... Skumt det här. Va? Jul? Jaha...

Slutet gott


Jaha. Då fick han sitt barn den där Alex. Katrin ville ju inte ge honom något så nu när Amanda villigt låter magen växa måste han vara den lyckligaste mannen på jorden. Vi kan bara gratulera. Än så länge märks det bara på humöret, skriver Alex i sin blogg. Vi på Weekly kan tala om att unge herr Alex kommer märka av det på fler sätt än så. På många fler sätt. Snart. Välkommen till en heeeeeelt ny värld Alex. En glamourös värld där den ständigt mycket trötta frugan gnäller över sin degklump till mage och spyorna haglar över dig. Grattis Alex!


Jennifer Aniston näck


Det var på tiden att Jennifer Aniston klädde av sig naken. Då är det ingen hemlighet längre, det är sådär vi som går mot 40 ser ut på ett ungefär. Hela högen.

Bakat med hjärtat


Bild stulen från Engla. :)

Engla bakar lussekatter/lussebullar/saffransbröd på mormors vis. Många av Englas läsare blev dock upprörda över att kesella inte fanns med i receptet. Weekly har testat både med och utan kesella och med risk för att röra om ytterligare i kesellamaffians gryta så vinner Englas recept.

Kommande snackisFörbaskat snygg Linn i en lika förbaskat snygg jacka.

Nu är det inte veckans snackis vi tar upp här... utan en kommande snackis. En snackis i Minimarket-sko-liknande storlek. Nämligen den gröna mockajackan från Acne. Den som vi förväntar oss att se på massor av modebloggare och fashionistas i vår. Det börjar bli farligt när man befarar tröttna på en trend eller ett plagg innan det ens är ute i butik, eller hur?
Time out


Weekly tar ledigt nu och går ut och partajar en stund. Givetvis börjar vi på Solo där DEMO har lanseringsevent. Trevligt! Vi är dock lite besvikna på att fröken Skande inte dyker upp. Eller tror ni att hon kommer som en surprise? I ett litet paket? Bara för vår skull? Vi hoppas...

Ps ...för vad kan väl vara viktigare än ett Malmöbesök? Har hon inte förstått det tänker vi skicka henne på kurs. Till Frida.


Underbaraclara är två

Nu förstår vi varför Underbaraclara alltid lyckas skriva så vettiga och klara saker, hon är två stycken. Hon har en siamesisk tvilling. Clara heter förstås Clara och systern heter Underbara = Underbaraclara.

Här hyllar vi hej vilt!


Plötsligt består vårt liv här på Weekly av en himla massa hyllande. Idag är det Avanna-Anna som ska hyllas. Och gratuleras. Hon har nämligen lyckats med bedriften att bli en av de tio finalisterna i "designa-din-drömklänning-tävlingen" till Elle-galan. Eftersom Anna är tjej och vi är tjejer blir vi lite lätt bittra och känner en tung avundsjuka. Vi hade ju också lämnat in ett bidrag (som vi helt ärligt tyckte var mycket bättre än Annas)... Suck!

Eftersom vi nu inte fick vara med vill vi dock skicka Anna till förstaplatsen. Som en representant från bloggvärlden liksom. Så nu ber vi alla er som bloggar (och ni andra också förstås) att maila elletavling@elle.se. Skriv "favoritklänning" i ämnesraden och skriv sen att ni röstar på Anna Larsson.

Ps. Med handen på hjärtat, visst var vårt bidrag snyggare än Annas..?

Vårt bidrag:


Bloggcoaching


Vi på Weeklyredaktionen anser oss vara specialister på bloggar och tänkte därför ge er tre förslag på bloggar ni kan starta om ni vill få många läsare:

Katrinhatarbloggen - Det är riktigt roligt att det är så många där ute som slösar energi på att hata Katrin Zytomierska. Vår fråga är: Vart kommer alla läsare ifrån? Är det alla hatare som läser hennes blogg? Verkar dumt... Hur som helst, starta en Katrinhatarblogg! Den kommer snabbt att få många besökare... Om du får behålla dem? Nja... det vete tusan...

Nakenbloggen - Bjud på halvporriga och halvnakna outfitbilder dagligen. Gärna konstnärliga eller porriga poser. Suddiga foton är inget hinder. Text? Skit i det. Den här bloggen kommer garanterat att få många läsare. Vi misstänker dessutom att du får behålla dem.

Paparazzibloggen - Ta med dig en kamera och häng på Stockholms gator dagarna i ända... Ta bilder på bloggerskor, kändisar, b-kändisar... you name it. Varför är det ingen som har gjort det här? Hade vi bott i Stockholm hade vi hängt ute med vår kamera dygnet runt. Tänk er bilder på när Elin Kling hånglar upp pojkvännen utanför porten eller när Charlotte Perrelli går och handlar. Osminkad. Eller nåt.

Har ni fler bra förslag?

Träskor mitt i vinternÄr folk helt från vettet? Webbutiken Kii listar de mest sålda produkterna och där finns ett par trätofflor. Ja, du läste rätt. Vad ska folk med ett par trätofflor mitt i vintern? Är det inför risgrötskoket? Eller till tomtedressen på julafton när tomtemor delar ut julklappar (det nya!)? Eller kan det vara så enkelt att Engla eller Elin Kling har haft sådana på sig?

Uppdaterat: Ps. Ena halvan av Weeklyredaktionen är väldigt skånsk... Trätofflor betyder träskor.


Offentlig ursäkt till Elin Kling


Herregud Elin! Vi ber verkligen tusen gånger om ursäkt för att vi i vårt hemma hos-reportage förutsatte att det fanns en liten slarver i dig. Vi ser ju nu att vi har tagit heeeeelt fel. Sorry. Vi hoppas du godtar ursäkten...


En vanlig dag hemma hos Elin Kling...


Vad vet Sofis Mode?


Foto: Gördel från Bodhi.se.

Sofis Mode skriver om gördlar nu när juletiderna närmar sig. Men vad vet Sofis Mode om det? Vem på Sofis Mode använder gördlar. Haha!

Hur kan hon?


Alla ni som har syskon vet hur det kan vara. Det är inte alltid man håller sams, eller hur? Och det är inte heller alltid man tycker att syrran eller brorsan är rätt på det. Alls. Vi som trodde att fröknarna Fahrman hade en normal syskonrelation har nu förstått att så är inte fallet. Sofi är tvärtom uppriktigt elak mot lillsyrran Frida. Varför gör hon så här? Och hur tror hon att Frida mår nu egentligen? Nu står hon inför sitt kanske livs viktigaste vägskäl på grund av Sofis plumpa telefonsamtal. Hur kunde hon?
Hurra! (men kom med nåt nytt)


Hurra! Hurra! Hurra! Glamo-maman Cecilia Blankens blev igår kväll vald till "årets bäst klädda mamma" av tidningen Mama. Stort grattis Cecilia! Och till Mama vill vi säga: Kom med nåt nytt. Weekly utsåg henne till snyggaste mamman redan för flera månader sen.

... och grattis Bonnie. Coolt att ha en glamo-mama!

Kläder och politik

Går det att se på dagens outfit vilket parti en bloggare röstar på? Vad tror ni - påverkas klädstilen i någon grad av ideologi? Vad tror ni Engla, Hotspot, Linn, Frida, Anna och Eleonore röstar på om två år?


Kärlek över gränsernaVi hyllar Elin som föregår med gott exempel.

Härliga Elin! Hon bevisar än en gång att kärlek över gränserna faktiskt är okej. Och fungerar. Underbart, känner socionomerna i oss. Inte nog med att hon har valt att kila stadigt (för det måste väl vara så de uttrycker sig i Mariestad?) med en immigrant, nu har hon och hennes outfit dessutom nåt fuffens ihop med Expressen. Kärlek över gränserna - det är grejer det.

Sofi Fahrman i "Stjärnor på is"


Jaha ja, nu var det visst Sofis tur att inta isen i "Stjärnor på is". Hon verkar dock  ha hamnat långt bak i kön och slutar väl antagligen inglidandes på en jokerplats... men det är inte illa pinkat det heller, Sofi... även om vi kan tycka att du är väl värd en mer ärofylld plats än så...

Ps. Att säsongen redan är slut spelar tydligen mindre roll för fröken Fahrman.


Caroline Winberg älskar kläderSe bara på den här bilden från tyska Vogue (eller om det var svenska Café eller Slitz?). Tänk vad snyggt det kan vara med bara en väska och ett par skor. Och så billigt att slippa köpa kläder. Modeindustrin är fantastisk och nyskapande!

Vad tror ni killen tänker? "Inte titta, inte titta" eller "Fan, vilket jäkla bra jobb jag har". :)

Weekly deltar hos Ebba


Weekly deltar givetvis i Ebbas rimtävling:

Vi som jobbar och sliter
borde väl vara väl värda dina underfavoriter.
Om du ger oss en trosa
ska du på nästa bloggala slippa se en av oss nakna strosa.

Vad tror ni? Har vi nån chans?

Tecken på att en modebloggare är köpt

1. Bloggaren nämner i var tredje inlägg hur fantastisk just DEN webbutiken är. Bland annonserna syns mycket riktigt webbutiken i fråga. H&M och Asos är undantagna.
Bakom kulisserna: Bloggaren har fått välja ett jättefint smycke för 39 kr. Wow!

2. En dag har fem av de större bloggarna råkat handla i exakt samma webbutik som du inte har hört talas om tidigare. Plagg som du inte trodde att bloggaren ens skulle så åt i normala fall...
Bakom kulisserna: Bloggaren har fått välja valfria plagg för en viss summa.

3. Bloggarna råkar recensera just samma plagg från en udda webbutik och ger toppbetyg.
Bakom kulisserna: Webbutiken kräver en postiv recension och bloggaren får behålla ett dassigt plagg.

Marie Picasso tar ny ton

Kommer ni ihåg den skönsjungande IDOLen Marie Picasso? Hon har startat en blogg och efter bara några få inlägg går hon till attack på IDOLhatande Katrin Schulman (OK, nytt efternamn men vi orkar inte lägga det på minnet).

Så nu till den viktiga frågan: Vilken sida väljer ni? (Vi ska nämligen trycka upp t-shirts.)

TrendspaningBilder lånade från Hannahs blogg

Nu minsann! Nu har tigrinnan i modebloggerskan vaknat. Ett säkert tecken på det är att både Stockholmspinglan Hannah och modebloggsvärldens egen superdesigner har anammat trenden med en tiger på magen. Vi är rätt säkra på att även fler modebloggers hoppar på tåget. Om inte annat så för lättillgänglighetens skull. För höjden av tillgänglighet måste väl ändå vara att både H&M och Vero Moda har de rackarna.

Veckans snackis


Jaha. Den här veckans snackis verkar vara Brittan-dokumentären. Anni såg den, Kelly såg den, Bellisima såg den och Kevin såg den. Så gjorde även Weekly-redaktionen. Bara det att medan ni satt där och spanade in Brittan passade vi på att dregla över paparazzi-fotograferna. Som de modebloggs-paparazzi-wannabes vi är synade vi givetvis varenda liten detalj och rörelse. Vänta bara. Vi blir farliga...

Ps... för även om vi kommer börja botanisera även i akutella händelser kommer de oftast vara förknippade med mode eller modebloggar. Förstås. Det är ju det vi dras till.

Elin har tagit svart bälte


Foto: Elin Kling.

I vad är frågan, men vi chansar på att det är shopping som är sporten. Eller att gå i höga klackar i ett snöklätt Stockholm. Eller att inte frysa i tunna modekläder.

Årets mest groteska kofta


Ibland blir det bara för mycket, Odd Molly! För "odd".

Färgar Gynning håret varje vecka?

Vi börjar undra. Varje vecka lagom till Stjärnor på is har Carolina Gynning och hennes kollega samt vän Carina Berg haft nya hårfärger. Ibland knappt synbara men för Weekly går det inte att dölja. Vi har fått fram uppgifter om att de kompisfärgar varje fredag. Nu väntar vi bara på hempermanenten.

Frida the trendsetter!Bilden är lånad från Fridas blogg

Frida testar nya huvudbonader och spås, tack vare sin innovativiet, att bli höstens trendsättare. Vi har sagt det förut, hon har en egen stil den där Frida, och känner sig inte nödvändigtvis manad att följa varenda trend som ploppar upp. Härligt tycker vi och passar också på att hylla den nya huvudbonaden som vi anar kommer att pryda många modebloggshuvud i vår. Go Frida!

Vilken slags huvudbonad föredrar ni kära vänner?

Alla kan inte bli modebloggare

Det är inte så lätt som man kan tro att bli modebloggare. Pia från Free Fashion kommer aldrig att bli någon fullfjädrad modebloggare. Hon dissar inte mindre än 6 stycken trender; fuskpäls, höga klackstövletter med nitar, shorts över tjockstrumpor mitt i vintern, korta kjolar och ärmlös kavaj. Hur vågar hon? Vet hon inte hur stor modebloggsvärlden är? Vi föreslår att hon skaffar livvakt på direkten.

Vilka trender dissar ni? :)

Linn sluter cirkelnBild lånad från Linns blogg.

Vi vågar påstå att Linn var en av de första att, genom sitt spetstopp-inköp i höstas, anamma just spetstrenden. Den där toppen har dock lyst med sin frånvaro i Linns outfits i höst och verkar mer ha fungerat som en garderobvärmare. Nu sluter hon dock cirkeln genom att låta den smyga sig in i hennes outfits så smått. Linn meddelar att nu när trendhysterin har nått sitt kulmen och snart börjar dala kommer hon börja spetsa till sina outfits igen.

Ps. Det hon inte tänker på att är alla Linn-dyrkers där ute kommer göra precis som hon och bära spets nu när hysterin har lagt sig. Resultat: Spetshysteri!

Dagens outfit


Vi benämner "dagens outfit" på lika många olika sätt som det finns modebloggar. Nästan. Weekly söker fortfarande efter det där klockrena uttrycket som känns så där pirrigt rätt i hela kroppen. Som man bara längtar efter att få använda. Så att man nästan byter kläder en extra gång bara för att få skriva det. Efter lite brainstorming har vi plockat fram följande benämningar:

Dagens outfit
Dagens kläder
Dagens klädval
Dagens
Måndag (eller den veckodag det är)
Dagens kreation
En dagens
Daily report
Mina kläder
Daglig klädrapport

De här är väl de vanligaste, som cirkulerar i modebloggvärlden. Har ni fler förslag? kan ni hjälpa oss att hitta det rätta?
Hot! Hot! Hot!


Demos smygläsning
Bild lånad från MiaShopping

Det senaste är att man, lite deckarlikt, ska ha en cigarett i örat. Sveriges dunder-mode-orakel, super-stylisten Karolina "Hotspot" Skande var den som startade trenden och Mia var den som förevigade det historiska ögonblicket. Nu väntar vi spänt... Who's next?Skolor avslår ledighetsansökningar

Allt fler skolor blir restriktiva eftersom de anser att eleverna inte klarar av de uppsatta målen efter 3-veckorsresan till Thailand. Skolorna hänger inte med i utvecklingen. Finns det inga andra barn som kan vikariera?

Kärleksblogg


Okej. Håll med om att det minst sagt är väldigt imponerande att driva en kärleksblogg. Vi funderade lite över vad det är man skriver om i en kärleksblogg... Som de modebloggsproffs vi faktiskt är (vi tänker ju på er dygnet runt och andas modebloggar) försökte vi oss på en liknelse... men oj vad tankarna for iväg där. Vad är motsvarigheten till "dagens outfit" liksom? (hemska tanke), och vad exakt är det man visar upp under "senaste inköpen". Efter en snabbkoll kände vi oss blyga, pryda och generade och valde därför att avbryta vårt mission. Någon som känner sig manad att analysera vidare..?

Engla - the big teaser!Bilden är lånad härifrån.

Va fasiken! Vi som trodde att R äntligen hade tagit plats i bloggen. Och så är det bara en webbutiksbild hon har lagt in, den där Engla. Innan vi hann förstå det fick våra hjärnceller sig en rejäl omgång så här på morgonkvisten. Varför? Jo vi undrade förstås vad det stod på hans arm. På vad vi trodde var R's arm. "I love Engla" var den första tanken som slog oss. Vad tror ni? Om det nu hade varit R alltså? Vad hade det stått på hans arm?

... Och du Engla! Sluta genast upp med att vara en sån teaser. Här trodde vi att vi hade 2008 års scoop. Suck...

Räntechocker hit och dit


Klicka f�r att st�nga bilden

Amen hallå, vad är det här? Räntechock hit, dags att köpa hus dit, sänkning på hela 1,75 %... och ja, you name it. Veckans snackis är definitivt chocksänkningen av reproräntan. Herregud, vad är det med alla? Det börjar nästan likna Dagmarkjolen-hysterin eller Minimarket-kängan-obsessionen.

Har det inte gått för långt?


Okej. Ena halvan av Weeklyredaktionen har en lillasyster som har full koll på Sveriges alla kändisar. Den skvallertidning som inte finns hemma i hennes hus är inte värd att läsa. Nu ställer vi oss dock frågan om det inte har gått lite väl långt när man applicerar Björn Gustafsson på sitt eget barn. Eller? En annan undran: Hur gjorde hon? Oss veterligen kan man bara få till det på ett sätt...

Det här med att posera


Det är en hel vetenskap det här med att posera inför "dagens outfit". Det gäller att hålla ansiktet och kroppen rätt i styr så att man inte får en konstigt vinklad näsa, ser ut som en alien eller lägger till en dubbelhaka eller två. Vi har analyserat några proffs. Titta, analysera och lär.


Bild: Moderaterna.net

Luta huvudet framåt så att det känns som att du vid minsta lilla balansfel kommer ramla i framstupa sidoläge. Eller nåt. Avfyra ett finurligt smile utan att visa tänderna.

200812042316.jpg
Bild: 1000apor.se


Det här med nakna, ludna killar iklädda endast strumpor är alltid ett säkert kort. Sexigt! (Själva poseringen är mindre viktig här)


Bild: Lindex

Bröst säljer. Stora bröst säljer ännu mer. Inte hos Försäkringskassan kanske men skit i det. Posera med den stora bysten i fokus och du har en bloggpose utan dess like.


Bild: Mittiboras.se

Be goodlooking! Var snygg i alla väder! I ur och skur! Då kommer du nämligen undan enkelt här i livet. Både när det gäller banala saker och när det gäller bloggposer.

Seså! Iväg nu och öva på dina egna poser. Lycka till!


Nya tag - Weekly 1.3


Vi började med att göra Weekly (1.1) som en veckogrej, sen la vi om strategin och började om i bloggform istället (1.2). Nu har vi kommit till Weekly 1.3 där vi förutom modebloggsnytt även kommer skriva, skvallra, spekulera, analysera och filosofera om aktuella händelser i världen. Det kan röra sig om allt från FRA-lag och lågkonjunktur till hur Charlotte Perrelli gör när hon går i sina 14-centimetersklackar. Weekly breddar!

Välkommen till Weekly 1.3!

Frågestund de luxe


Jaha. Det är tydligen poppis att ha frågestund i sin blogg. Weekly ska förstås inte vara sämre. Därför låter vi er nu ställa frågor hej vilt. Enda skillnaden från normala blogg-frågestunder är att hos oss får ni fråga om andra bloggare. Idén väcktes när någon av våra läsare frågade om Elin Klings ålder. Våga fråga om era bloggidoler alltså. Vi ska göra allt för besvara varenda liten fråga.

Fråga på nu!

Ps. Elin Kling är 25 år.

Här snackar vi VR-frälst


Herregud! Den där Ebba är verkligen Veckorevy-frälst. Vem som helst hade ju blivit alldeles till sig av en inbjudan till Nobelfesten, THE Nobelfest. Nu råkar Ebba dessutom vara ett Nobelfest-freak. Och ha den passade klänningen hängandes i garderoben. Nå, var är det då som skon klämmer? Varför dissar hon Nobel? Jo Veckorevyn ska ha shoppingkväll på Topshop...Om inte Ebba är arbetnarkoman, lojal, trogen sin arbetsgivare, VR-frälst och allt det där finns det banne mig ingen annan som är det heller. Go Ebba!

Ps. Weeklyredaktionen hade också valt VR framför Nobelfesten om vi bara hade befunnit oss i Stockholm vid tidpunkten... (eftersom Nobelfest-inbjudningarna verkar ha kommit bort på posten)

Glamourprinsessan tillbakaKarolina "Glamourprinsessan" Lassbo har börjat blogga igen efter över ett års uppehåll. Vi fann henne i kategorin proffsbloggar inom mode på Bloggportalen. Hon bloggar för Aftonbladet, och nu undrar vi vad grejen kommer vara? Ska hon vara den provocerande typen och försöka klassa ut självaste Blondinbella? (Kan bli svårt enligt våra prognoser...) Eller ska hon bli någon slags glamour-stilikon? Vad är planen? Vi lovar att bevaka stenhårt.

Hemma hos din favoritbloggerska


Weekly har genom egna analyserande antaganden kartlagt hur din favoritbloggerska bor. Så här drömmer vi om att ett besök från Weekly skulle kunna se ut:


Elin Kling - Oj! Här var det visst rörigt. Kläder ligger lite överallt, snyggt julpynt har hon förstås. Om det är uppsatt? Nix! Men inhandlat. Skor snyggt uppställda i en kubhylla från IKEA. Snyggt när alla skor står som de ska. Kaffe? Självklart bjuder hon på kaffe. Måste bara rensa bort kvitton och MACen från bordet först. Bakat en kaka? Nej jösses, hur skulle hon hinna med det? Givetvis har hon inhandlat en god kaka från närmaste konditori. Den budas till lägenheten.


Linn Gustafsson - Här har vi en som noga har förberett vår ankomst. Inte för att hon har bakat en kaka eller så, men hon har beställt den för två dagar sen och gått och hämtat den i god tid inför vårt besök. Snygga väldoftande ljus är tända, noga utvalda prylar pryder lägenheten,  modemagasinen ligger snyggt på plats i prydliga högar, inga kläder ligger slängda och det enda som står framme är MACen. Det känns som att snyggt är ledordet här. Och välorganiserat.


Hotspot - Ja du Linn, här har du en konkurrent. Karolina har minsann slängt ihop en kaka också. Dessutom har hon också ett hem med noga utvalda prylar som osar kvalitet. Och så är hon ju också så där välorganiserad och välstädad. Det enda rum som kan tyckas vara aningen rörigt är arbetsrummet, där en massa påsar fyllda av kläder som ska lämnas tillbaka till butikerna, pryder golvet. Påsarna står dock i färgordning. Lägenheten går i ljusa färger och vi skulle vilja kalla det för stilrent med värme.


Frida Fahrman - Visst ni att Frida är värsta handyman-kvinnan? Jodå, som den motsats till fåfängan herself hon är möter hon upp iklädd blåställ och med verktygen i högsta hugg. Hon håller nämligen på att sätta upp nya köksskåp. Alldeles själv. Duktigt minsann! Vi känner oss genast hemma och får själv sätta på kaffet. Inte för att hon är oförskämd utan för hennes stora gästvänlighet. Här har vi ett snyggt hem där det syns att ägarinnan är ytterst intresserad av inredning. Den ena designmöbeln konkurrerar med den andra, och vi anar att ett hemma hos-reportage skulle sitta fint när Frida skaffar hus. Och har plockat undan kläderna.

Engla - Ja men hallå. Behöver vi skriva det här? Rosa, vitt, vitt, vitt, lantligt, hemtrevligt, varmt, ombonat och ändå stilrent. Det är Englas hus i ett nötskal. Engla har dagen till ära bakat hjärtformade muffins. Så klart. Ljusen är tända och vi blir serverade gott te i fina muggar. Här är det välstädat förotuom de grejer som det lilla busfröet Jolie drar fram.

Har ni önskemål om fler hemma hos-reportage är det bara att hojta :)


Trendspaning


Upcoming!
Vi tror att denimshortsen gör comeback igen trots midvinterkölden.

Oh Yes!
Snygga nyårsoutfits. Mer glam åt folket.

Stop!
Nu står vi inte ut mer med alla vippiga prinsessöta klänningar utan axelband. Något nytt, tack!

Det huvudlösa samhällets comeback!Det huvudlösa samhället har gjort comeback.

Det känns som att det behövs mer krydda i modebloggvärlden. Och den känslan sprider sig som en löpeld ska ni veta. Det nya nu är att man kryddar sin blogg med hjälp av nya poser. Den nakna approachen är inte längre den stora grejen. Oh nej, nu ska det vara kutryggat, blygt , i hela bildserier, barfota i risiga buskar och huvudlöst. Det huvudlösa samhället har gjort comeback! Makabert? Nix! Inte för en äkta modebloggerska.


Ebba hos Bindefeldt längtandes efter sängen...


Ebba var hos Bindefeldt igår, sitter mellan två stiliga killar och längtar efter sängen. Now we're talking. Här börjar vi öppna oss rejält märker vi. Go Ebba!

Never ending hair-story


Vi var ju oroliga när fröken Kling efter sitt frisörbesök gick under jorden alldeles för många timmar. Nu visar det sig att det fanns fog för oron. Tänk att vi känner er så bra kära vänner :) Eftersom Elin kände sig alltför mörk i håret misstänker vi att hon körde "kolla-sig-i-spegeln-hela-dagen-för-att-vänja-sig-tricket". Utan resultat dock. Eller resultatet blev att hon återvände till frisören och gjorde sig till helylleblondin. Snyggt? Jajamensan. Den där fröken verkar passa i det mesta.Året som gått


Weekly ska givetvis inte vara sämre än alla modebloggare. Explosionen av "Året som har gått-inläggen" har bara börjat, tro oss! Vi analyserar givetvis också det gångna året. Först ut är de första fyra månaderna:

I januari bjöd Kenza sin familj på glass, gick ut med lillen och tyckte att det var lite jobbigt med nya scheman. Ungefär som nu alltså...

I februari gav  Blondinbella och Nils bort sin första gemensamma present. "Nu börjas det..." skriver Blondinbella i sin blogg. Börjas vadå undar vi? Allvaret? Hmm... vänta bara tills hundar, båtar, hus och hästar binder er samman. Då kan vi snacka om att det börjas...

I mars väckte Hotspot-Karolina debatt genom att kontemplera...

I april lanserade Engla sin första video. Vad hände med den karriären Engla? Och alla andra modebloggare för den delen. Mycket roligare att se kläderna "live" ju.

... och så undrar folk vad det är med modebloggar?


Engla myser runt


Här är trosorna som Engla tänkte mysa runt i hemma om kvällarna för att lysa upp mörka december. Det tror inte Weeklyredaktionen alls på. Max en minut är vår kvalificerade gissning. :)


RSS 2.0