Stylisten Jonas Hallberg

Har ni också tänkt på att på alla bilder ser han ut som om han posar utav bara fanken? Och så kan vi inte låta bli att undra över hur stort inflytande han egentligen har när det gäller Sofi Fahrmans klädval. Vad tror ni? Han kunde gott komma och styla hela Weeklyredaktionen inför nyår. Vi känner att vi vill testa honom. Hur snygga skulle vi kunna bli med stjärnhjälp?
Skulle ni vilja bli stylad av honom?

Den nakna sanningen


Sanningen bakom fashion-mamas:

1. Alla svarta plagg har vita fläckar lite här och där. Är det inte från bebisens mjölkiga kräk så är det från 5-åringens snoriga näsa.
 
2. Strumpbyxorna har garanterat en begynnande maska i lårhöjd. Den kommer från barnvagnen när den har kånkats in och ut i bilen.

3. Solkiga fläckar runt höfterna och låren ser du garanterat på en fashion-mama. Varför? Benen, och dess sandiga skor, hänger och dinglar i ungefär den höjden när ungen sitter på höften.

4. Det går inte att ha 12-centimetersklackar på lekplatsen! Så det där med att gå på stan, fika lite, hälsa på en kompis, shoppa lite och sen gå till lekplatsen funkar bara om du har lust att göra det i gympadojor. Eller i alla fall i andra spring-och sandlådsvänliga pjuck.

5. Örhängen, armband, långa halsband och ringar är jätteroliga ting att dra i och eventuellt stoppa i munnen för bebisen eller det lilla barnet. Därför ser du få fashion-mamas med liknande accessoarer. Och gör du det vet du att de går sönder innan dagen är slut.

6. Amningsvänliga plagg är allt annat än fashionabla!

7. Att föna håret innebär ofta att barnet (om det är ett litet sådant) ständigt leker och drar ut sladden. Därför alla dessa en-minuts-uppsättningar.

8. Förfesten för en fashion-mama består av att byta en kladdig bajsblöja, torka snor och lite annat smått och gått. Och detta i galablåsa och höga klackar. Glammigt till tusen!

Så det där med att man inte kan vara modeintresserad eller bry sig om sitt utseende när man har barn är nonsens! Allt fortsätter precis som förr!

Veckans snyggaste


Klicka f�r att st�nga bilden

Less is more... Det visar Engla på ett utmärkt sätt här. Vi gillar enkelheten i den här oufiten, och att hon passar så förbaskat bra i den rockiga looken när den möter den klassiska. Snyggt, snyggt, snyggt!

Vi hänger inte med



Hjälp, nu hänger vi inte med längre. Så fort man inte surfar runt bland modebloggarna på några timmar missar man nypåfunna trender. Nytt nu är tydligen att man ska ha två kjolar på sig när man går ut på krogen. Är det av säkerhetsskäl eller vad är grejen? Äsch vi får nog fråga Anni själv :)




Shoppingracet mellan Malmö och Stockholm



Weekly har intervjuat Frida Fahrman, 27, om kläder, shopping och mode i Stockholm och Malmö. Vi var intresserade av skillnaden mellan städerna.

Hur tycker du att shoppingen skiljer sig mellan Stockholm och Malmö?
I Malmö är det många stora kedjor och köpcentrum. Det är mycket närmare mellan ställena, så om man inte hittar något i den ena Din sko-butiken tar det bara ett par minuter till nästa. Dessutom finns plaggen kvar mycket längre tid i Malmö. Second hand-butikerna i Malmö är mer välsorterade. Det är lättare att hitta eftersom det hänger prydligt och välorganiserat.

Vilka är dina favoritbutiker i respektive stad?
I Stockholm är det Soukgallerian där det finns Monki, Beyond Retro och Topshop. Sen gillar jag H&M på Hamngatan. I Malmö älskar jag att gå omkring i inredningsbutiker. (Det visar sig att Frida är minst lika intresserad av inredning som av mode)

Tycker du att modet skiljer sig mellan städerna?
Ja verkligen! I Malmö känns det lite platt och jag har fortfarande inte sett någon riktig fashionista eller någon som har en sån där skön stil som jag har reagerat över. Det händer varje dag i Stockholm. I Stockholm inspireras jag av folk när jag är på stan. Här i Malmö är det annorlunda. Dessutom klär man sig annorlunda när man ska ut på krogen här. Här har man typ jeans och stövlar. I Stockholm får det gärna vara höga klackar och klänningar. Så det är lätt att vara överklädd om man som Stockholmare går på fest i Malmö!

Några snabba:
Bor: Lärkstan
Längd: 168 cm
Gör: Skönhets- och moderedaktör på Metro. Och bloggar förstås. Här.
Favoritplagg: Kjol och klänning
Favoritdesigner: Jag har snarare hela kollektioner som favoriter men om jag ska säga en designer som jag har många plagg och väskor av får det bli Marc Jacobs.
Årets önskejulklapp: Hela familjen ska till Sydafrika så det får bil årets julklapp, men jag skulle gärna ha nya resväskor, skidor, en nespressomaskin och en soffa.

Och slutligen...
Vi var givetvis tvungna att fråga ut Frida om vad hon gör i Malmö så ofta... och givetvis är det kärleken som lockar här. Det är bra det. Vi hoppas att hon fortsätter med sina frekventa Malmöbesök så att vi får se fler höga klackar på krogen. Och ja, hon förstår vad killen säger. Vi som trodde att vi skulle behöva rycka in och tolka...

Möte med Frida Fahrman




Idag har Weekly träffat Frida och Minoo. Nu kan vi äntligen andas ut ordentligt. Nu har vi fått klarhet i vad det är som lockar här i Malmö. Shoppingen förstås! Det är Malmö-shoppingen som gör att hon tar sin vovve i ena handen och sin Mac i andra handen och sätter sig på X2000 var och varannan vecka. Förstås. Därför var vi tvungna att fråga ut henne lite om skillnaderna mellan Stockholm och Malmö. Ur en fashionistas synvinkel...

... och det får ni läsa om här imorgon :)

Elin Kling lär sig arabiska


Hon är mångfacetterad den där Kling. Mode hit, New York dit och vovvar dit. Nu ger hon sig dessutom på arabiska. Det är inte för inte hon har en av Sveriges största bloggar... Nu undrar vi lite stilla: Vad blir nästa steg? Vi vågar inte ens tänka tanken på vart det kan bära med den där tjejen...

En helt vanlig torsdag


Torsdag. Hotspot-Karolina gör en hastig vändning, lägger modekarriären på is och satsar nu på musiken istället. Idag är hon och spelar in en DEMO. Anni tror att det är julafton (Sch, låt henne leva kvar i den fantasin), Petra hör röster (från skor!!), Engla har suttit och druckit blåbärste sen 7 i morse, Pyttis-Anna funderar på att hoppa ur pyjamasen... only today. Och medan Ebba råkar ha 85.000 kronor över går Elin och marknadsshoppar. (Inte visste vi att det betalar sig så mycket bättre på en tidning än på en Tv-kanal). Allt är alltså som det ska. En helt vanlig torsdag...

Här händer det grejer!


Äntligen vet vi exakt vad det är som har upptagit Karolinas tid varje måndag den sista tiden. Hon är enligt uppgift moderedaktör på den nya tidningen DEMO (Design & mode). Detta har vi läst hos Karolina själv, och hon i sin tur har fått uppgifterna från Vassa Eggen. Hmm... känns lite märkligt att hon inte visste det redan... men det är klart, det är 2008. Tiderna förändras. Det är bara att gilla läget och hänga med.

Rädda mig!




Rädda mig, länka mig, stånga mig, rösta mig, slit håret av mig, tjura mig... Gör vad ni vill med mig, bara ni räddar mig ur mitt underläge... hälsar Alexandra från Weekly som just nu ligger under i Bloggduellen, som avgörs i morgon förmiddag...

Modebloggaren på ärten

Är du en äkta modebloggare? Med vårt test kan du få veta med 99,99% säkerhet.

1. Älskar du fuskpäls helt plötsligt?
2. Är randigt ditt favoritmönster sedan lååååång tid tillbaka?
3. Är slitna och söndrga jeans det snyggaste du sett på länge?
4. Färgar du håret mörkare?
5. Gillar du lockar i håret?
6. Tycker du helt uppriktigt att UGGs är snygga?
7. Använder du leggings som byxor?
8. Klipper du sönder dina strumpbyxor?
9. Gillar du höga, smala klackar med klumpig platå framtill?
10. Drömmer du på natten om vad du ska ha på dig nästa dag?


Hur många gånger svarade du JA?

1-3 Bättre kan du. Försök skärpa dig och gör om testet om en vecka.
4-6 Det börja likna något. Spana in andra modebloggare och ta in den fantastiska kunskapen.
7-8 Du är 75% modebloggare och därmed godkänd.
9-10 Du är en äkta modebloggare helt utan egen stil. Grattis! :)

Vad får ni för resultat?


Fram med tidningsomslagen


Det blir allt mer populärt bland de stora modebloggarna att visa upp såväl gamla som nya framsidor av respektabla modemagasin. Ett plus i kanten blir det om bloggarna råkar hitta liknande omslag från olika år eller om en moderiktig byst finns med på bilden. Det går ut på att visa att gamla idéer plockas fram på nytt. Weeklyredaktionen håller på att rota fram Frida från 1988. Kanske en och annan OKEJ också, med The Pinks och So What.

Veckans snackis


H&M's nästa designersamarbete är, inte helt otippat, den stora snackisen just nu. Alla älskar Matthew Williamson. Och eftersom alla älskar honom gör alla andra det också. Förstår ni? Det är nämligen så det går till här i modebloggvärlden. Smidigt va?

Så här skriver H&M i ett pressmeddelande:

FÄRGSTARK SOMMAR PÅ H&M MED MATTHEW WILLIAMSON

H&M:s nästa gästdesigner är Matthew Williamson, den brittiske modeskaparen vars signum är färgstarka kollektioner med etniska influenser. Samarbetet inleds med en exklusiv modekollektion för kvinnor i utvalda butiker den 23 april och fortsätter därefter med perfekta sommarplagg för dam och herr som kommer att finnas i samtliga H&M-butiker över hela världen från mitten av maj. Exklusivt för H&M debuterar Williamson som herrmodedesigner.


"Det är en fantastisk möjlighet att få arbeta med H&M och skapa engångskollektionen ‘Matthew Williamson for H&M'. Jag gillar att H&M har skapat ett helt nytt fenomen inom modevärlden med sin banbrytande idé att samarbeta med utvalda designers och låta dem skapa begränsade kollektioner. Det är spännande att de kreationer jag skapar för H&M kommer att finnas tillgängliga och förhoppningsvis vara till glädje för så många människor över världen över", säger Matthew Williamson.


"Matthew Williamson har en kreativitet och ett sätt att arbeta med mönster som han kombinerar på ett helt nytt sätt. På så vis skapas en toppmodern London-look. Plaggen är för den som vill sticka ut, men kläderna kan också bäras mer nonchalant och nedtonat - man kan verkligen skapa sin egen stil. Matthew är dessutom fantastisk på färgsammansättningar. Detta är ett storslaget samarbete för H&M, och det ligger helt i linje med vår idé om vårens och sommarens modebild", säger Margareta van den Bosch, kreativ rådgivare på H&M. 


Matthew Williamson kom in på Londons modescen 1997 med en färgstark kollektion som visades av Kate Moss, Helena Christensen och Jade Jagger. Sedan dess har Williamson tagit jet-set-livets glamorösa partyn till catwalken med Ibiza-inspirerad färg och frihet som han nu visar upp i samband med modeveckan i New York. Flera kändisar bär regelbundet hans kläder - några exempel är Sienna Miller, Keira Knightley, Kate Hudson och Gwyneth Paltrow - och förra året hedrades han på the Design Museum i London med utställningen: "Matthew Williamson - 10 Years in Fashion". 


H & M Hennes & Mauritz AB (H&M) grundades i Sverige 1947. Företagets affärsidé är att erbjuda mode och kvalitet till bästa pris. H&M är noterat på OMX Nordiska Börs Stockholm. I dagsläget finns det cirka 1 700 H&M-butiker på 33 marknader. H&M har 68 000 anställda och omsättningen inklusive moms 2007 uppgick till MSEK 92 123. H&M har ett brett sortiment som är uppdelat i ett antal koncept för dam, herr, ungdom, barn och kosmetik. Företagets klädkollektioner skapas av egna designers, mönsterkonstruktörer och inköpare. Ytterligare information finns på http://www.hm.com/.


Trendsättare


Vem anser ni vara Sveriges mesta trendsättare? Och vad krävs för att vara en riktig trendsättare? Jo men det förstår ni väl? Det gäller att vara innovativ, smakfull, påhittig, stilfull, nyfiken och kreativ. Samtidigt gäller det att ha det. Man skulle kunna tycka att Elin Kling eller kanske Frida Fahrman kunde ta plats på tronen, men icke. De ligger faaaar away från den här tjejen. Är det någon som är en trendsättare är det hon. Eller vad säger ni?



Just another tuesday


Tisdag. Somliga firar jul i november med samma självklarhet som andra byter strumpor, somliga håller på att trilla men räddar upp situationen i sista sekund, dagens ungdom är ute och svirar i pyjamas medan den äldre generationen tydligen rockar loss i städrock och killerboots. Sigrid har lagt andra karriärer åt sidan och satsar nu helhjärtat på poesin medan Frida struttar omkring snyggare än någonsin. Just another tuesday...

Ta fram garderobsexorcisten inom dig!


Börjar du känna att du har koll på höstkläderna och att du äntligen har fått till en bra garderob som är i enlighet med rådande trender? Bra! Nu är det nämligen dags att rensa ut skiten. Jodå, det är snart gammalt serru. Nu är det hög tid att börja tänka vååår. Engla tycker att det är lite tidigt, men om man ska tro Hotspot så är det dags att börja tänka om nu. Snabba vändningar? Va? Vad menar du?

Aha-upplevelse


Jahaaa... Nu fattar vi. Det är bara att smeta in en sisådär 8-9 produkter, föna eller Volumasta lite och vips så är det klart. Inte svårare än så alltså. Och vi som trodde att det var fixigt och trixigt att vara snygg i håret. Det blir en enkel match det här. Nåt alla småbarnsmammor borde införa som vardagsrutin. Nåt att fråga om på det?

Epidemi av pricksjuka


Efter att Comme des Garcons släppte sin H&M-kollektion har modebloggsvärlden blivit smittad av pricksjukan. Therez och Stephanie är först ut. Vi fasar över epidemin som kommer att breda ut sig snabbt som ebola.

P.S. Skit också att vi inte vara snabba nog att bli smittade.


Smygprovocerande bloggar


Weekly har listat de mest smygprovokativa bloggarna. Undersökningen är baserad på antalet elaka kommentarer.

1. Blondinbella - Vi tippar på att den här tjejen har 40 % hatande läsare, 40 % älskande läsare och så 20 % som kollar in bloggen lite då och då för att ta reda på vad det är som gör just den bloggen så stor. (Någon som har kommit fram till svaret? Maila oss omgående!)

2. Engla - Tjejen med det stora hjärtat provocerar genom att vara snäll, smal, söt och kärleksfull. Vissa älskar att försöka trycka ner henne. Engla hade haft ett enklare (blogg)liv om hon inte hade varit så fager. Kommentarer som "Oj, har du inte gått upp lite på sistone är inte ovanliga" Suck...

3. Stina-lee - Läppförstoring, flytt till Göteborg, slut med pojkvännen... ja mycket mer än så behövs inte för att folk ska bli smått hysteriska och börja skälla ut tjejen för att hon förändrar sig. Vi funderar på hur vi skulle vara om vi hade fastnat i oss själva som 17-åringar, utan att flytta, göra slut och förändra sig på olika sätt... Hemska tanke... Nej, go Stina. Fortsätt att provocera dina läsare genom fler STORA förändringar. Byta mataffär kanske?

4. Bloggkommentatorerna - "Vem fan är ni?" "Skaffa ett eget liv och skriv om det". "Kom igen när ni har något att skriva om er själva istället" och bla bla bla låter det bland deras kommentarer. Weekly undrar vem det är som ska skaffa sig ett liv? Vi föreslår att de iditoerna som går in och läser en blogg de tycker är meningslös, borde skaffa sig ett liv... Bara ett förslag...

Weekly tackar allra ödmjukast för att ni ger bloggvärlden dynamik!

Trendspaning



Upcoming!
Collegetröjan är så het att det ryker om den. Skynda dig att hitta en (gråmelerad?) variant innan alla andra gör det. För visst är det en härlig känsla att vara bland de första ibland?

Oh Yes!
Trots att kjolarna har krupit ner till den mer osmickrande längden som slutar precis ovanför knäna vill vi nu hylla den kortare varianten. Heja kortkort.

Stop!
Sluta upp med övermatchning. Max två matchande plagg eller accessoarer, sen blir det too much. Om man inte kör helmatchat förstås. Till exempel rött från topp till tå.



Kompisar från förr


Jahapp. Nu är det tydligen inne att visa bilder på sig själv från förr. Elin visar bild på sig själv med en Vilde på axeln, Linn med syrran bredvid sig... och så Engla då, alldeles ensam poserande.

Fler som antar utmaningen att visa bilder från förr?



Veckans snackis


Från Pieces accessories

Jaha. Det började med att Cissan skrev om den. Eftersom lillasyster Elin blev eld och lågor över tipset skrev hon också om den. Och vad betyder det? Jo att landets alla fashionistor kommer grabba tag i den lilla rackarn så fort den kommer ut i butik. Modepower åt Elin!

Recension av idolernas kläder


Nä hörrni, vi kommer inte recensera idolernas kläder idag ty vi har upptäckt att ni mest av allt gillar smaskigt skvaller och fräcka spekulationer. Så det ska ni givetvis få mer av.

Glöm inte att ni gärna får maila skvaller till oss...

Veckans mest överskattade


Veckans mest överskattade skvallersensation är definitivt Gynnings, Rosings och Kleerups triangeldrama. Vadå triangeldrama? För att Gynning skrev att Rosing tydligen hade kastat sig över hennes "left overs"? Hur smaskigt är det på en skala? Inte alls om du frågar oss. Nu pryder de dock löpsedlarna de lyckliga tre. Vi på Weekly hoppas att det bara är ett pr-trick och att de i själva verket är polygamer och tänker ta alla pengar de tjänar på att deras bloggar nu blir ännu mer välbesökta, och flytta till en glassig ö i Västindien. Eller nåt.

För det här triangeldramat är ungefär lika revolutionerande och smaskigt som om vi skulle "avslöja" att Fredrik Reinfeldt är moderat. Typ.

TGIF


Karin ber om hjälp där hon står och vacklar mellan sina olika personligheter, Kelly har lagt om totalt och konverterat till matbloggare, Ida tror att Big Ben är liggande, Ebba blir bara snyggare och snyggare (Har hon solat? Är hon kär?), Glife har jordens sämsta reklamkampanj (eftersom det tar 20 sekunder innan man kan välja bort den gigantiska rutan som täcker hela sidan. Blä!), Lily sjönk till en nivå som inte trivdes på och tog sig upp igen, Frida är inte på väg till Malmö. Nu heller. Va fasen Frida, kom igen nu då... Tacka vet vi Hotspot. Hon skyller i vanlig ordning på jobb när hon är ute på nattliga bravader. Thank God it's friday!

Yngre och yngre


Somliga blir tydligen yngre och yngre för varje dag... och som allra yngst när de är på fyllan. Eller vad hon nu är? Oförskämt ung och fräsch ser hon ut i alla fall. Den jäkeln.




Frida stalkar Josefin?


Jaha. Förut snackade Josefin ofta om att Carina Berg för nåt år sen hade frisyrhärmat henne. Det var mycket snack om det. Nu börjar vi föstå vad hon menar. Det är tydligen så att Josefin har starkt frisyrinflytande på andra kändisar och fashionfreaks. Senast i friysr-härmar-raden står nämligen ingen mindre än Frida Fahrman. Ni minns väl att Josefin färgade håret rosa? Kolla in Frida. Hon inte bara färgar håret rosa, hon gör en "Britney" och "Sanna Bråding" också. Jodå, kolla in handfatet bara. Där ligger minsann hela kalufsen. Suck. Vart ska detta leda? Who's next? Och framförallt, what's next?

Bloggposen


Vad är det som skiljer en stor blogg från en mellanstor blogg? Svar: Posen. Vi känner att vi borde starta en bloggpose-skola. Bara det att det känns som att vi själva har mycket att lära innan vi kan lära ut. För den här posen känns inte vidare "Käthe"... och den här posen känns inte heller vidare "Alexandra". Vi tillhör dem som tyckte att Hotspot var utmanande med sin bloggpose.


Trendspaning



Bilden är lånad av Annihoney.

Det verkar inte sämre än att Ugg'sen blir en all time high favourite i år (igen). Det tackar vi gudarna för. Tänk er att varva dem med de höga klackarna som plågar sönder fötterna under helgerna. Måndag morgon - i Ugg'sen och vips så mår fötterna prima. Kan ni tänka er nåt bättre? Ja ja, fred på jorden och sånt förstås men nu snackar vi ytligheter, okej?

Hot, hot, hot som Karolina Skande skulle ha sagt.

Linn är pånyttfödd!


Vad skönt det låter! Det verkar som att tiden med en sisådär tre, fyra heltidsjobb och ett heltidsplugg samtidigt, snart kan lämnas bakom henne. Anar vi ett brustet förhållande på köpet? Det låter som ett tungt hjärta om ni frågar oss kärleksexperter... men vem vet..?

Effektivt minsann!


Oj! Gravid! Oops, höggravid. Åh jäklar, där kom hon ut, lilla Bonnie. Piff, poff - en vecka senare tillbaks igen. I same old goooood shape. Vad är det med mammor nuförti'n?

Naket hos Engla?


Jaha minsann. Här går de och tar bilder i värsta nakenparadiset (badhuset), R och Engla... och så vill hon inte visa dem! Attans! Här står vi nu, snopna och med en slags övergiven känsla. Vi trodde att vi skulle få se smaskiga bilder från badhuset. Romantiska sådana. Med R på. Och Engla. Och båda tillsammans. Och lite naket så där. Ja eller baddräktsnaket och badbyxnaket. Men icke. Suck... Vi fick i alla fall höra talas om dem.

Va? Är inte babysim romantiskt..?



Veckans snyggaste outfit




Elin Kling och du "vad-du-nu-heter", släng er i väggen. Veckans shortssnygging är Anni. Supersnyggt med shorts, väst och mössa. Heja Annie! Och i juryn sitter förstås Weeklyredaktionen. Ingen annan.


Sanna våra ord...



Engla skrev om den här kjolen igår kväll, och redan då kunde man förstå att det skulle uppstå shoppingexplosion på La Redoute. Mycket riktigt. Bara en halvtimme senare var den röda rackarn slut i vissa storlekar. Weeklyredaktionen bdeömer den härmed som veckans snackis. Vänta bara så ska ni få se... Sanna våra ord!



Onsdag


Hanna äter palt (hemska tanke), Engla är på kanelen (Jösses Engla. Hur tänkte du där?) och det före detta modefreaket Linn har börjat musik-blogga istället. Hotspot-Karolina har tagit time-out och istället börjat knäcka extra på brandkåren. Hon har den inte alltför ansvarsfulla uppgiften att släcka bränder på sitt bord. Stina har fastnat i 90-talet, Kenza kan varken komma på text eller rubrik till sitt senaste inlägg (det verkar dock inte vara ett hinder för att ha hundratusentals läsare, så ta det du lugnt Kenza. No worries...), vår kompis Frida lyser med sin frånvaro här i Malmö (Vi saknar dig Frida), och medan storasyrran låter David fixa med hennes rumpa. får Ebba ligga (Grattis!)... En vansinnigt vanlig onsdag alltså. God morgon!

Svart till kl. 22


Nåja, då testar vi svart bakgrund några timmar. Vad tycks? Omkring kl. 22 blir det en ny färg.

Uppdaterat: Och nu då? Vad tycker ni om den här lite lätt erotiska (vinröda) touchen?

Är vi rosa?


Nå? Vad tycker ni? Visst har Emma gjort ett bra jobb med layouten! Det enda vi nu tvekar över är huruvida vi ska vara rosa eller inte... Vad tycker ni? Kan vi verkligen sälla oss till de andra rosa tjejerna?

Är Weekly rosa?

Någon som vill ha te-te?


Jaha. Det som vi trodde skulle bli en helt vanlig tisdag, tog plötsligt en helt annan vändning. Och här står vi nu, chockade, mållösa, handfallna. Chai betyder te. Förstår ni? Förstår ni vad det innebär? Här har man otaliga gånger gått omkring och druckit chai-te. Har man trott. "Hej, ska vi gå och dricka te-te?" har man alltså sagt. Puckon!




Stackars flickebarn


Elin tänker kopiera den här outfiten rakt av. Det första vi tänker på, förutom att det är ännu en rökandes liten fashionista, är att vår Elin kommer frysa benen av sig. Visst, det är en ursnygg outfit och visst, ska man vara fin får man lida pin... men om Elin verkligare copar den här outfiten rakt av undrar vi om inte nån nämnd (Hon är ju för gammal för barnavårdsnämnden) kommer ge henne en åthutning. Elin, som de mammor vi är, lider vi med dig och dina ben om de ska behöva utstå det svenska vintervädret alldeles nakna. Samtidigt ser vi fram emot att se dig i ännu en snygg outfit.


I jakt på inspiration


Vi surfar runt bland några av de, enligt Bloggportalen, största modebloggarna i Sverige. I jakt på inspiration. Inspiration vad det gäller kläder, mode och sånt ni vet. Om vi blev inspirerade? Nix! Vi finner nämligen inget mode. Alls. Nästan. Om inte det faktum att folk faktiskt har kläder på sig på bilderna, räknas till modeinlägg. Och det tror vi inte att det gör. För i så fall är våra 40-talistföräldrar, som mest klär på sig för att det skulle bli så förbaskat kallt annars, också modeintresserade. Och definitivt värdiga att ha en modeblogg.

Ny tävling!

En hemlig goodiebag till den som tipsar oss om veckans bästa skvaller. Maila till [email protected]. Du får vara anonym utåt sett om du vill. Vi kan inte behärska oss när vi tänker på vilka smaskigheter vi kommer att läsa. Slchsliiiooooo..

Hotspot blottar


Än en gång ser det ut som att Weekly har haft rätt. För vad är det som ligger på Hotspot-bordet om inte ett modemagasin? För det måste det väl vara? Eller kan det vara så att hon har ett finger med i spelet när det gäller ett nytt hundkennelmagasin? Eller är hon chefredaktör för ett "Så bygger du en friggebod på 15 kvadratmeter"-magasin? Nja... vi tippar nog på modemagasin. Vad tror ni?

Och ja, det är klart att vi har bokat in den 11 december i kalendern!


Ny manlig förmåga på framfart!


Jisses! Det verkar som att den där Dennis är på väg att göra en kometkarriär i modebloggvärlden. Kan det bero på hans kärleksfulla inlägg eller är det något annat som lockar? Vi kommer hur som helst följa dig med ljus och lykta Dennis :)

Trendspaning - Hett så det ryker!


Märker ni hur det börjar dyka upp fler och fler såna här och såna här? Åh vad Weeklyredaktionen älskar den nya tiden som innebär stor flexibilitet på benen.

Leve nätstrumpor och stay ups!

Trendspaning - rosa jeans




Upcoming!
Jeans med rosa tvätt. En trend som kommer att explodera. Varför då? Jo, för att den är rosa. 97% av alla tjejer verkar vara galna i rosa. Snyggt på killar också. Mycket bra trend för par som vill matcha varandra. Men det rekommenderar vi inte...

Oh yes!
Leggings i sammet, med paljetter, randiga och transparenta (på rätt ställen), med knappar, latex, med dragkedja, med mönster eller med färg.

Stop!
Folk som röker på sina outfitbilder. Det är inte coolt. Det är äckligt!! Kläderna och håret luktar skit, förstår ni inte det? Tack och lov att det inte finns luktbloggar.

La la la...


Nä nu! Ska den där Pyttis också börja använda sig av djur för att tjäna pengar? "Stoppa plågsamma djurförsök " och "Hej här kommer jag pälsjagaren" är tydligen något som har gått Anna helt förbi. Hon kör istället den där "la la la"-tekniken och pratar på om djuriskt till jul. Som om ingenting har hänt. Hmm... Har inte hon hund?

Ps. Pax för den där giraffen på ett ribbat linne...

Gunilla Pontén har tveksamma naglar



Bilden är plåtad ur dagens Sydsvenskan

Det är med viss belåtenhet vi ser att inte ens modegudinnan Gunilla Pontén har lyckats med bedriften att ha perfekt målade svarta naglar. Åh vad det värmer vårt modehjärta att se att det finns fler som inte är så där utomordentligt perfekta ut i fingerspetsarna. Vi känner glädje. Vi känner gemenskap. Halleluja!

Amen.

In, ut, in, ut...


Det snackas mycket om in och ut i dessa tider. Det vill säga "en in, en ut". Kan det ha med finanskrisen och den väntade lågkonjunkturen att göra tro? Eller är det bara ett vanligt återkommande sätt för modebloggare att döva sitt dåliga shoppingsamvete? För i ärlighetens namn är vi många där ute som har ett alldeles förskräckligt dåligt shoppingsinne, eller hur? Somliga har dåligt ölsinne, andra har dåligt shoppingsinne. Frågan är vilken som känns fräschast? Hade du helst dejtat en kille med dåligt ölsinne eller dåligt shoppingsinne?

Nu ska undertecknad fortsätta att r.e.n.s.a här. Varför? Har sett alldeles för mycket snyggt. En in, en ut ni vet...

Elin hånglar i snelugg!


Elin Kling har blivit med snelugg. Vi ser fram emot att se ordentliga bilder på mirkakelfrisyren och önskar samtidigt härligt söndagshångel till Elin. För det är väl det hon menar när hon säger mysdag? I alla fall när pojkvännen är här på besök...

Nu återstår bara att se vem som blir först med att efterapa Elins nya frisyrtrend? Who's next? Vem tror ni?

Donnasandra blir filmstjärna


Foto: Donnasandra.

Donnasandra visas på filmduken den 19 december i filmen The Duchess. Weeklyredaktionen hoppas på en inbjudan till premiären.

Weekly betygsätter idolerna


Foto: Linus Hallsenius/TV4
Robin E
Lite halvcool outfit tack vare den löst hängande slipsen. Skjortan känns dock lite väl tråkig tycker vi. Den borde ha varit mer karaktäristisk (i alla fall kragen) för att kunna lyfta hela outfiten istället för att stämpla den med tråkstatus.
Betyg: 3/5

Foto: Linus Hallsenius/TV4
Robin B
Wow! Vilken utomordentligt snygg outfit. Vi älskar den! De grå byxorna, den vita tshirten med tryck och Conversen på fötterna utgör en snygg, cool och avslappnad outfit. Att han dessutom har två långa halsband gör att vi blir alldeles knäsvaga. För att citera Hotspot: Hot! Hot! Hot! Men, varför ser håret ut som en tupé? Varför så kompakt?
Betyg: 4,5/5

Foto: Linus Hallsenius/TV4
Kevin
Väst på ett tråkigt sätt. Murriga färger som går ihop. Snyggt men intetsägande. Medelhot.
Betyg: 3/5

Foto: Linus Hallsenius/TV4
Anna
Nej, nej, nej. Förutom att Annas outfit fråkig så var den även allt annat än smickrande för hennes kropp. Men mest var den trååååkig...
Betyg: 2/5

Foto: Linus Hallsenius/TV4
Johan
Vi funderade länge på om Johan mest liknande Dunderkarlsson (från Pippi Långstrump) eller om han, precis som Anders Bagge sa, hade varit en utmärkt pantomin-kille om han bara hade haft ett par vita handskar. Weeklyredaktionen kom fram till att han mest såg ut som Dunderkarlsson. Om det är positivt eller negativt? Hmm... i det här fallet får vi nog kalla det negativt. Plus för att outfiten faktiskt är ganska cool i sig. Minus för att den satt på fel kille.
Betyg: 2/5

Foto: Linus Hallsenius/TV4
Alice
Lika skönsjungande och söt som Alice är, lika stor fullträff blev det med kläderna ikväll. Den där glittriga saken (som för övrigt kommer från Manoush) väcker starkt ha-begär hos Weeklyredaktionen. Så förbaskat snygg! Vi hade dock föredragit om Alice hade valt en storlek mindre.
Betyg 5/5

Foto: Linus Hallsenius/TV4
Kevin
Svart, svart, svart... ja det kan väl aldrig bli fel. Det ska dock mycket till för att det ska bli full pott dock. Snyggt Kevin, om än lite tråkigt.
Betyg: 3/5

Foto: Linus Hallsenius/TV4
Johan och Robin E
Jisses! Weeklyredaktionen satt och spanade in de rosa jeansen kvällen innan Idol. Då satt de på en tjej. Nu entrar Idols rockkillar scenen i varsitt par rosa, stentvättade jeans... och vi formligen älskar det. Coolt som tusan! Grabbarna har dessutom matchat det alldeles förträffligt upptill. Vi jublar!
Betyg: 5/5

Foto: Linus Hallsenius/TV4
Anna
Borde hon inte haft jeans och en knuten ärmlös skjorta till den låten? Nu ser det mest ut som en blandning av Amanda Jensens barfotaknep och en oskyldig flick-Anna med vita kalasstrumpor. Blir mer barnkalas än Idolscen.
Betyg: 1/5

Foto: Linus Hallsenius/TV4
Alice
Skitsnygga skor men ganska tråkigt med röd klänning och brett skärp.Det är något som inte stämmer. Kanske är det färgen?
Betyg: 2/5

Bilderna är lånade från TV4.se


Gamla goda tiden


Foto: Eleonore år 2005.

Var det bättre 2005 när modebloggshysterin inte var så stort som det är nu? Döm själva, vi hittade Eleonores gamla blogg Ytligheter. Om vi enbart hade gått efter dagens outfit hade vi aldrig kunnat tro att det var blivande Modette-Eleonore.

Ny frisyrtrend: Rosa


Jahapp. Nu ska man tydligen vara rosa i håret. Den där bruttan är en riktig freak-out när det kommer till kläder. Totalt utan gränser. Om inte det är fashion och egen stil så vete tusan...  



Fredag hela veckan


Fredag... Anna drömmer om nåt så simpelt som en egen atelje. Och ett kapital. Och ett eget tryckeri. Inte mer än så. Hotspot-Karolina är utmattad efter den där mini-semestern med fotografen ni vet. Den där utanför tullarna. Frida Fahrman går hemma med myskläder och höga klackar (!). Medan ELinn (parhästarna Elin Kling + Linn Gustafsson) fortfarande verkar varafest. (Jisses. Vi får verkligen hoppas att de har kul med tanke på att de har några timmar bakom sig nu...) sitter en långt mer seriös Ebba och läser (Gud! Den där dödgrävarboken, och kanske två till, måste vara utlästa vid det här laget...). Engla ska flytta hem till Maria, som redan har inrett hennes lilla kammare. Amanda gör sig fredagsfin till budgetpris, Amy går omkring  och låter sig inspireras av de göteborgska dropparna, Kenza har just vaknat upp i spyor och Pernilla bjuder, i något som verkar vara världens längsta blogginlägg, hem alla sina läsare på godsaker. Och givetvis är pojkarna för H&M mer eller mindre slutsålt. Man skulle nästan önska att det var fredag hela veckan.



 


Där sa hon nåt!


Hon har en förmåga att slå huvet på spiken den där Pyttis-Anna. Klart att det är bra att vara givare också. Inte bara tagare. Det blev som en aha-upplevelse (icke att förknippa med AHA-behandling) för oss på Weekly. För jössenamn... här har vi gått omkring och tagit emot den ena goodiebagen efter den andra, tackat för glammiga inbjudningar och gått och druckit gratischampagne på olika events dagarna i ända. Vi har varit tagare. Klart att Weekly också måste ge något nu... men vad tusan ska vi ge? En goodiebag full av skvaller och spekulationer? Ja det vore väl nåt det. Eller? Nähä... Om vi bjuder på storgalej då? Här i Malmö... Nähä. För långt för er inbitna Stockholmare. Då har vi inte en susning. Vad ska vi då göra?

Nån som kan hjälpa oss?



Hotspot ferierar!


Hotspot-Karolina är utanför tullarna och ferierar. Hon är på minivacation här. Ja ja, vi vet att hon snackar om en DN-plåtning, men Weeklyredaktionen har genomskådat henne. Det är den där sköna sängen och en hel dags förbjuden sömn som lockar... förstås. Fotografen? Ja han är förstås i maskopi med henne. Han har ett alldeles eget rum med en alldeles egen säng och ska sova en alldeles egen förbjuden långsiesta han med.

Källa: Tror ni inte att vi fattar själva?

Elin Kling släpper bomben

Här visar hon (äntligen) upp sin nya hårfärg. Vi tycker det är gräsligt....snyggt. Ena halvan av Weekly vill för första gången apa efter Elin Kling.

Vad tycker ni?

Morgonrundan


Jaha. Weeklys morgonrunda är avklarad. Dessvärre utan någon större framgång. Vi föreställer oss att det är som att gå på morgonpromenad med en hund som inte kissar. Eller nåt. Vad vet vi..?

Dagens två stora snackisar är förstås H&M's samarbete med Comme des garcons och Elin Klings nya hårfärg. H&M är stängt för tekniskt underhåll (Herregud, hur kan de göra så en dag som denna?) och Elin verkar inte ha vaknat. Och som grädde på moset har Engla förvisso vaknat tidigt som vanligt, men inte uppdaterat oss med sin statuslista. Gah! (som en äkta modebloggare skulle ha sagt) Vad ska det bli av den här dagen? Ve och fasa...

En ny magasinbloggare


Grattis till Anna Wiklund (annawii) som har börjat blogga för Nöjesmagasinet i Umeå! En ny stark trend det senaste året, att tidningarna vill binda en modebloggare till sig.

Elin Kling skallig?


"Oj!" Ja det är väl det minsta du kan säga Elin! Du satt med färg (mörk sådan) i håret klockan 14.59. Nu, fyra timmar senare, har du gått under jorden. Med tanke på att du har Sveriges mest avundsvärda svall lider vi nu med dig, men ställer oss samtidigt frågan här. Du kan väl bara hojta 1, X eller 2 så är du snäll?

1. Blev du så nervös att Helene gav dig ett glas rosé, som sen blev två, som sen blev tre och som allt eftersom färgen satte sig tryggare och tryggare vid dina rötter, till sist blev till en hel flaska? Och så somnade du där i frisörstolen... och vaknar snart, runt åtta sisådär, av att pappa Kling ringer och undrar varför du inte kommer hem till middagen som avtalat. Var det så?

X. Blev du så ursinnig på Helene och hennes jäkla färg att du började dra henne i håret, vilket ledde till att hon drog dig i håret, du drog ännu hårdare och vips så åkte verktyg som hårfönar, saxar, kammar och slutligen rakapparater fram? Och ni endade båda upp skalliga. Var det så?

2. Du glömde för en stund bort att du har landets största modeblogg och att hela Sveriges modefreaks sitter och håller andan just nu... I väntan på att se din nya frisyr... medan du sitter och äter middag med pappa Kling i lugn och ro. Var det så?

1, X eller 2?

En modebloggares önskelista


Kära jultomten!

Här kommer min önskelista:

♥ Spetstajts så att jag kan se om jag också ser ut som kassler i dem.
♥ Presentkort på Topshop. Ååååh! Det finns så mycket must haves där.
♥ En Bayswater, Chanel 2.55 eller Miu Miu-väska ty min modestatus kommer då nå oanade höjder.
♥ Presentkort på H&M Trend. Kan inte leva utan Trend!
♥ Sammetstajts är sååå rätt. Vill ha!
♥ Harembyxor så att jag för en gångs skull kan få vara först...
♥ Nya fötter så att jag slipper ta av mig mina 10-centimeters-klackar efter att ha fotat dagens outfit.
♥ En rosa kamera så att jag kan ta flashiga dagens outfit-bilder
♥ En walk-in-closet skulle göra mig lycklig.
♥ SATC-boxen med alla Carries to-die-for-outfits.
♥ Om jag får en rosa laptop lovar jag att fortsätta blogga jättemycket. Det vill du väl? Tihi...
♥ En kaffemugg från Starbucks som jag kan ha med i mina bloggbilder.
♥ En fuskpälsjacka eller fuskpälskrage. Alla andra har såna ju!
♥ Paljett ska tydligen vara hett. Ge mig!
♥ Ett par Louboutin skulle sitta fint... på min skohylla... för jag kan nämligen inte gå i så höga och smala klackar.

Vi ses på julafton!

Kram på dig sötis/
 
En ordinary modebloggare

Gissa modebloggerskan


Nu vill vi veta hur insatta ni egentligen är i modebloggvärlden. Vem tror ni att det här är:

- Kommer från en norrländsk liten ort

- Blondin med inte alltför långt hår

- Driftig

- Har en mini också

- Bor i en stor stad

- Gillar förmodligen att shoppa

Vem tror ni att det är?

Favorit i repris


Weekly har rett ut vad olika stilar heter och vad de innebär. Här uppdaterar vi er med en favorit i repris och ber er samtidigt hålla utkik efter fortsättningen...

Trendy Kling - brukar man kalla tjejer som har en högst personlig stil, med en touch av de senaste trenderna. En typisk trendy kling-klädd ser ut som att hon har slängt på sig kläderna i farten. På ett snyggt sätt.


Engly chic - kallas det när sockersött möter läder, lack och nitar. Här har vi en smakfull, klassisk stil som även den har en touch av de senaste trenderna.


Hotti spotti - brukar man kalla den lite mer exklusiva stilen. Stilren stil med en touch av det senaste. För att beskriva med tre ord: Klassisk, snygg och dyr. Och allt detta i ett snyggt litet paket med en omsorgsfullt knuten rosett runt.

Linnycasual - Uttrycket "less is more" passar bra in på linnycasual-stilen. Tänk skandinaviskt, rena linjer, basfärger och lite "tufft möter klassiskt-grejen" så har du linnycasual-stilen i ett nötskal.


Fashion bloggy - kallas den stil som egentligen inte borde få kallas stil. Själlös stil där H&M och Topshop möter Acne och Marc Jacobs. Dock på ett själlöst vis där man tar på sig det som sig bör enligt resten av modebloggvärlden.


Cissy mama - är den stil som kom till när en känd modebloggare blev gravid och fick anpassa sin klädsel efter det. Här har vi själlöshetens motsats. Den här typen vet vad en egen stil är. Därav är cissy mama-stilen grymt svår att anamma. Lyckas du är vi de första att säga grattis!


Modetty - kallar man en söt, ganska lyxig stil med smakfull missmatch och som har tagit det bästa från de senaste trenderna.


Status


Sofis kompis har klippt av sina Acne Pistols, Kenza vaknade upp på dåligt humör och har bestämt sig för att det här är en skitdag, Cissan är nyförälskad, Elin, Linn, Karolina och en massa andra modefreaks ska träffas över en drink ikväll. Dessutom ska Elin klippa sig och färga håret och Karolina ska klippa sig. Anna bara fyller år hela dagen (och äter choklad till frukost), Engla är virrig, draperad och less på sin kamera, Anni botaniserar bland paljetter, Petra söker en kurvkramande päls, Stephanie säljer sina armband hos Plezuro och Ebba går omkring med ett original runt halsen. Allt är med andra ord precis som det ska vara. En helt vanlig tisdag.



Päls i hela Stockholm

Hörru ni, stockholmare, vilken inspiriationskälla det är att titta på er. Ni är ju så fantastiskt egensinniga, har päls på er hela högen. :) Med eller utan djurrumpa.... Vad är grejen med djurarslen? Det har vi inte förstått här i Skåne. Kika här!


Partaj hos Elin


Jaha! Då var det dags för partaj hos Elin då. Och Weeklyredaktionen är självklart inbjudna. Va? Vadå inte personlig inbjudan. Visst är det väl det... Här. Bara för oss. Hade vi hållit till i Stockholm hade vi utan tvekan infunnit oss där, men nu känns det lite väl långt. Vi tror att vi går hem till henne och ber henne bjuda oss på frulle istället. Vad sägs om dagen efter vid 8-snåret, Elin?

Gratulationer


Idag fyller en av våra favoritbloggerskor år! Hurra, hurra, hurra, hurra för Anna, Avanna-Anna, Pyttis eller vad vi nu ska kalla henne. Underbar är hon i alla fall. På alla sätt och vis. Grattis! Vi kommer över på tårta, okej?




Grattis till glamomaman!


Åh, det är alltid lika rörande när de där små krabaterna bestämmer sig för att komma ut. Grattis till Sveriges glamomama Cecilia Blankens. Och grattis moster Elin. Jösses vad du blev gammal plötsligt...

Trendspaning

upcoming-02

Upcoming

Harembyxorna verkar ha kommit på riktigt den här gången! Vi ser framför oss hur den ena efter den andra modebloggerskan smyger in i H&M(Trend)-provrummet för att prova i smyg... för att sen förbanna de rackarna. Varför är det ingen som passar i dem tro?

Oh yes!
Nitarna har funnits där ett tag, avlägsnat sig lite för att sen återvända i form av en stormvind. Nitar är det nya blommiga. Go, go, go!

Stop!
Vi är trötta på blommor. Snälla, kan vi inte låta dem vara ett litet, litet tag? Det blir så mycket roligare till våren när de återvänder stort igen. Snälla..?

Svårknäckt nöt!


På måndagar jobbar Hotspot-Karolina på den "nya redaktionen". Precis när vi har fått ro i själen tack vare vetskapen om vem Frida Fahrmans hugg är ska vi nu gå och fifilura, som en annan Karlsson på taket, över vad Karolina har i görningen. Hmm... om hon jobbar på en ny redaktion som hon ännu inte kan avslöja något om känns det som att det är just en ny redaktion. Vadå? Ska vi få ännu ett modemagasin i Sverige? Någon som har bättre koll och kan tipsa oss?

Ps. Är det för mycket begärt att få veta när vi får veta?


Vad är de bra för egentligen?


Vad ska vi med bloggarna till egentligen? Weekly har analyserat och forskat i ämnet och kommit fram till följande:

Blondinbella - provocerar genom att bära kaninpäls och shoppa 14.000-kronors-klänningar. Hon är tjejen man älskar att hata. Namnet "Blondinbella" är tacksamt att se ner på och mer än en gång har vi hört kommentarer som "Vad fan är hon känd för egentligen?" Frågan är vem det säger mest om..?
Därför behövs hon: Vi måste ha någon att hata.

Hotspot - är Blondinbellas motpol. Tur att det finns kontraster även i bloggvärlden. Hotspot-Karolina är seriös och har en av bloggvärldens vassaste pennor. Hennes blogg rekommenderas till de som vill fördjupa sig mer i mode än i budgetkedjornas kläder.
Därför behövs hon: Hon lär de lärda.Om mode förstås.

Rubia - är bloggvärldens mästare när det kommer till bild och layout. Dessutom är hon en sån där mittemellantyp (icke att förväxlas med nån gammal tråkmoster) som de flesta kan förlika sig med. Hon är inte ett dugg provocerande, blandar budget med lyx och kläder med mode om ni förstår vad vi menar?
Därför behövs hon: För att få en stund av vardagslyx bland hennes ursnygga kollage.

Engla - Aldrig har vi sett en så oprovokativ människa provocera så många. Say no more!  Hur lyckas du med det Engla? Det är banne mig en konst.
Därför behövs hon: För att inspirera 80 % av sina läsare och provocrera livet ur 20 % av dem. Heja!

Att ha det gott - Det är många som efterlyser 40+ - modebloggare. Här har vi henne! En go bloggerska med många fyndiga små tips. Vi tycker att någon borde hjälpa henne med layouten. Det hade gjort susen. Någon villig?
Därför behövs hon: För att inspirera alla 40+are!

Vi har även benat ut vad vi ska med bland annat Elin Kling, Anni, Frida Fahrman, Elinkan till... så fortsättning följer...


Elin Kling köper oäkta Chanel


Tråkigt för Elin men samtidigt skönt för oss andra. Att köpa fejkväska av misstag kan tydligen hända den bästa. Inget att skämmas för.

Hade det kunna hända er?

Källa: Alla trogna fans som har kommenterat Elins nyförvärv. (Jösses vilken välvilja det finns där ute...)

Brunett-maffian


Foto: Rubia, Angelica, Donnasandra och HannahSthlm.

Det var ett tag sedan vi såg så många brunetter på en gång. Lägg märke till det ovanliga - avsaknaden av lugg. Undrar vad de nu har kokat ihop.... Dags att färga håret brunt så att man får vara med och infiltrera? Linda har på någon vänster lyckats att komma med i gänget. Vi har satt spaning på gänget med hjälp av Annie privatdetektiv.

Weekly om is-stjärnornas kläder

Weekly har betygsatt is-stjärnornas outfits. Vad tycker ni? Håller ni med oss? Kolla in betygskalan längst ner.

Lars och Gabrielle Foto: Linus Hallsenius/TV4
Lars och Gabrielle
Nej men stackars dig, Lars. Förra veckan kunde vi inte bestämma oss för om det var Dracula eller en påfågel de hade försökt få dig till. Den här veckan känns du som en parodi på en man ur grekiska flottan. Eller nåt. Plus för Gabrielles paljettprydda klänning.
Betyg: W 2/5

Anki och Owe Foto: Linus Hallsenius/TV4
Anki och Owe
Snyggt med axelbandslöst och fransigt, även om just de där fransarna känns... mystiska. Helheten är dock bra!
Betyg: W 3/5

Jesper och Alexandra Foto: Linus Hallsenius/TV4
Jesper och Alexandra
I ett försök att Michael Jacksonifiera sina outfits blev resultatet två personer som tagna ur ett cabaretnummer på ett svenskt charterhotell i Playa Ingles.
Betyg: W 1/5

Josefine och Johan Foto: Linus Hallsenius/TV4
Josefine och Johan
Tyll i kombination med nitar skapar en sagolik balans! Plus för det, men minus för färgen som smälte in för mycket med Josefines kroppsfärg.
Betyg: W 3/5

Markus och Johanna Foto: Linus Hallsenius/TV4
Markus och Johanna
Svart och vitt är ett säkert kort och paljetter är hett, hett, hett just nu! Eller hot, hot, hot som självaste Hotspot skulle ha uttryckt sig.
Betyg: W 4/5

Tony och Malin Foto: Linus Hallsenius/TV4
Tony och Malin
Oj. Här var det visst paljetter i kvadrat. Paljetter är ju hett, hett, hett, för att återigen använda det uttrycket, men vi ställer oss frågan om deras outfits inte var väldigt tunga att bära?
Betyg: W 3/5
Kicken och Åsa Foto: Linus Hallsenius/TV4
Kicken och Åsa
Suck vad tråkigt! Vi gillade varken Kickens intetsägande outfit eller Åsas mintpastell till klänning. Den var för pastellig helt enkelt.
Betyg: W 2/5

Betygskala:
1 - Nej men vad sjutton är det här?
2 - Nja, det här känns inte som vår melodi.
3 - Tja, det var väl okej. Eller trevligt som man brukar säga.
4 - Jajamensan. Där satt den!
5 - Oh yes! Utomordentligt klädval där. Man tackar!

Vad tycker ni? Håller ni med oss?



Veckans snackis



Bild lånad från Englas blogg

Vi anar en explosion. Bara det att Engla har skrivit om den. Och dessutom har köpt den. I två exemplar. En för de vanliga dagarna och en för de dagar då hon känner att armarna är extra långa. Och hon är förstås inte ensam. Håll i er nu barnavdelningen på H&M. En orkan innehållandes fuskpälssugna modebloggare är i antågande.

Gah vad den är fab!


De två mesta modebloggsuttryck vi kan tänka oss är "Fab" och "Gah". De orden används som om de vore "Men" och "Och". Eller nåt. Nu undrar vi lite försiktigt om det är någon  som går omkring och uttrycker sig så i verkligheten? "Åh, vilken fab tröja" eller "Gah, vad jag vill ha de där skorna". Pratar man så irl? (som betyder "in real life")

Ordförståelse för er som inte är så hemma i modebloggvärlden
Fab  - kommer från fabulous och betyder sagolik.
Gah! - Bekymrat utrop som ofta står för "Skit också. Jag som så gärna ville ha den".


Weekly har betygsatt idolerna!


Weekly har återigen betygsatt idolernas outfits. Igår var det rocktema och då förväntade vi oss rockiga outfits. Se vår betygskala längre ner. Bilderna har vi lånat av TV4.se. Tackar!

Svart bikerjacka. Svarta jeans. Lite kedjor. Nitbälte... så klart... och så lite svart smink. Svarta coola kängor. Rockigt och rätt på. Johan Palm får 5 poäng Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Johan Palm
Jo men visst, Johan är urcool i sin rockaroutfit. Den har allt man kan förvänta sig av den typen av outfit, varken mer eller mindre. Vi hade dock önskat någon banbrytande och oförutsägbar detalj. Men akta dig lille vän så att vi inte kommer och rycker nitbältet av dig. Fast nej, hur skulle det se ut? I det här sammanhanget, gamla tanter, rycker av pojkstackarn kläderna. Nej, han får behålla det där skärpet... även om det är precis ett sånt som vi vill ha. Med nitar. Svart. Lagom brett sådär. Suck... Kedjorna räddade den förutsägbara outfiten något.
Betyg: VV 2+/5

Näääe.. asså från förra veckans 5 poängare blev den här aftonen en svag NOLLA... Trots att Lars Eriksson är min favvo. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Lars Eriksson
Nämen Lars! Kom hem till oss en fredagkväll och slå dig ner i soffan. Vi bjuder på chips och läsk. Klä dig i passande myskläder. Jaså, jaha... du är redan klädd ja. Ja men se till och kom hit nu då.
Betyg: W 1/5

Anna B mode idol 2008. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Anna Bergenhdahl
Jaaa! Igår var Anna 15 år yngre än vanligt. Ursnygg i sina tajta, glansiga brallor och höga klackar... men vart tog det rockiga vägen? Slätstruken frisyr har inget med rock att göra. Även kläderna hade lite väl lite rock-karaktär. Det var en lightversion av rock. Anna måste våga lite mer och minska perfektionen. Då blir hon mer perfekt.
Betyg: VV 3/5

Robin E mode Idol 2008. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Robin Ericsson
Kom igen Robin... Är det inte så här du går klädd varje dag? I din vardag liksom? Vad får dig att tro att vi inte vill ha mer när du entrar scenen? Nej det här var trist. Pluspoäng för dina accessoarer dock!
Betyg: VV 2/5

Robin Bengtsson Idol 2008 mode. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Robin Bengtsson
Wow! Han ser rockig ut i kajal, bandana och röda skinnbyxor. Ett stort plus för att han vågade sig på just röda. Plus för de snygga halsbanden. Robin rockar!
Betyg: W 4/5

Alice Svensson idol 2008 mode Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Alice
Äntligen fick vi se något annat än den sockersöta looken. Alice var rivig igår kväll med kort shortsdress, nitbälte och kaxiga skor. Det är en fröjd för ögat att se henne bära upp denna mycket svåra playsuit. Vem som helst hade kunnat se ut som en svart sopsäck, men det gör inte Alice.
Betyg: W 4/5

Kevin Borg Idol 2008 mode Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Kevin
Snyggt och rockigt men vi hade velat ha mer. Extrapoäng för att det inte går i helsvart.
Betyg: W 3/5.


Betygskala:
1 - Nej men vad sjutton är det här?
2 - Nja, det här känns inte som vår melodi.
3 - Tja, det var väl okej. Eller trevligt som man brukar säga.
4 - Jajamensan. Där satt den!
5 - Oh yes! Utomordentligt klädval där. Man tackar!

Vad tycker ni? Håller ni med oss?

And the winners are...


Lizelott blev den lyckliga vinnaren av pälsvästen och Att ha det gott blev den lyckliga vinnaren av Ullas halsduk! Grattis tjejer. Maila era adresser till [email protected]

Socialisera med kloner


Om ni är ute efter att hitta kloner när ni går på fest rekommenderar vi en av följande partyklänningar:


En fransig Charleston-inspirerad klänning som visserligen är väldigt fin och festlig men som eftersom den återfinns på samtliga budgetkedjkor är ett mycket säkert kort om du vill vara tvilling med nån annan på festen.


Klänning med små volanger i en herrans massa lager. Festlig och fin javisst, men ack så uttjatad.

Bilderna är lånade från HM.

Åh vad vi älskar er!


Ni skulle bara veta hur många smaskiga tips vi får in från er, våra underbara läsare :) Nu har vi fått reda på både det ena och det andra:

1. Englas man, R, är ställare och brandman. En liten undran... Är inte ställare och CNC-operatör farligt lika yrken? För er som inte hänger med så är Engla CNC-operatör. Arbetar E och R månne på samma ställe?
2. Hotspot-Karolinas man arbetar enligt en säker källa som AD. Eller gjorde i alla fall... AHA!!! Därav hennes utomordentligt fina layout i bloggen. Kan vi också anlita honom?
3. Nu ser det ut som att vi vet vem Frida Fahrman dejtar/ hånglar med/ är ihop med... eller bara träffar. (Vad vet vi vad de gör..?) Nu kommer vi dock  till den mesiga sidan av Weekly. Vi vågar inte avslöja det, med respekt för turturduvorna eller vad de nu är för nåt. Tänk om vi skulle krossa nåt då. Som de romantiker vi är vill vi inte göra det och väljer därför att hålla det för oss själva. Men jäklar vad vi kan sova gott nu. Äntligen... Nu har vi fått ro!

Har ni fler intressanta tips till oss, bara maila! Vi är mycket noga med att inte avslöja våra källor.

Veckans styggaste!



Bubblig pistagekaramell i ekologisk bomull från H&M Trend.

Den här pistagemardrömmen fann vi på H&M Trend igår. Hur tänkte ni där H&M? En pistagekaramell i november. Att matcha till vadå?

Stygg = ful på norska

Linn Gustafsson i brudklänning

Linn avslöjar vilka bröllopskläder hon bar för sju år sedan.

Trendspaning

upcoming-02

Upcoming!
Vi har spanat in både ett, två och tre olika par  shorts inne på H&M Trend. Attans vad snyggt det är med shorts, strumpbyxor och ett par punkiga stövletter till.



Oh yes!
Skinnjackan har länge varit het men det fråntar den inte dess storhet. Vi anser den fortfarande vara herre på täppan när det kommer till jackor.

Stop!
Ett halsband, ett tillhörande armband och likadana örhängen. Lägg till en ring i samma serie och du har årets tråkigaste accessoar-ensemble. Tvi vale!

Vilket rufs diggar ni?


Vi på Weekly ska villigt erkänna att vi inte är några höjdare på frisyrer. Eller så här: Vi lägger ner ca en minut varje dag på våra frisyrer. Nu granskar vi några andra modefreaks för att om möjligt hitta likasinnade. 


Sofi Fahrman - Hon har baske mig blivit bättre med åren. Hon påstår sig vara typen som inte orkar lägga ner tid på frisyren men vi tycker oss se en klar förbättring om man jämför med för några år sedan

Frida Fahrman - Oj, oj, oj. Här har vi tjejen som har riktiga frisörfingrar. Avundsjuka får vi nog kalla vår känsla.

Engla - Hon har turen att ha sånt där hår som är fint även utan fix. Hon ändrar ofta frisyr och färg den där Engla (om än bara småändringar) men lägger nog inte så mycket tid på fix av hår i vardagen.

Pippi - Vi har länge undrat om hon fixar håret varje dag eller om det är en en-veckas-grej hon kör. Någon som vet?

Elin Kling - Henne orkar vi inte ens kommentera. Hon har Sveriges snyggaste hår. Enligt henne själv lägger hon ca 20 minuter på frisyren varje dag. Det kan tyckas mycket men visst är det väl värt det? (säger vi som ägnar en minut...)

Mia - Aha! Där har vi det!! Det är en sån här frisyr man ska ha för att alltid se snygg och fixad ut i håret... för vi tror nämligen inte att Mia använder några 20 minuter åt håret varje morgon. Varför? Olivia.

Hur mycket tid ägnar ni åt er vardagsfrisyr?



 

Lågkonjunkturen sätter sina spår



Asos som alltid reagerar snabbt på nya trender har tagit in broscher gjorda av gamla måttband. En hel syfabrik i London lär har gått i konkurs. Det ryktas nu att Mollbacka kattklubb funderar på att köpa in rubbet. Csilla på Chic hänger också med snabbt i modets växlingar. Ni vet, stylisten som kan pyssla. Hon har satsat på föråldrade dragkedjor.

Vad hade ni valt för material?

Tack


Vi tackar allra ödmjukast för era kommentarer! Vi blir så glada över att höra att ni tycker om att gå in här och läsa. Ni vet ju hur det är... Det blir ännu roligare om man vet att det man gör roar någon. Så tack för att ni är så gulliga och talar om det :)

Uppdaterat!
Oj, vad snygga ni var också! Vi har fått en ny mottagare här så att vi kan se allt ni gör.

Magasinbloggar


Ni vet väl att de flesta tidningar har sina egna eminenta modebloggare? Weekly har tyckt till om några av dem.

Veckorrevyn - Vi gillar  bloggmamma Ebba men tycker att bloggen är lite tråkig. Varför? För lite dagens outfits och shoppingtips.
 
UNT Fredag - Stina, som även bloggar privat, gör ett lysande jobb på UNT Fredag. Det känns dock som att lokaltidningar är till för... lokala. Det kanske bara är en fördom?

Pause - Linn har nyligen börjat blogga för Pause och vi säger hurra, hurra eftersom hennes blogg har fått ett lyft. Hon verkar ha fått en bloggkick, den där Linn. Kul!

Café - Linn ligger inte på latsidan, utan bloggar även om herrmode och shopping på Café. En lysande blogg i all enkelhet. Ett hett tips till alla av det manliga könet.

Amelia - Herregud. Det måste vara Sveriges bästa modeblogg. Käthe heter tjejen som står bakom den. Say no more...

Chic - Josefin, Csilla och Hulda driver tillsammans en modeblogg som är klart läsvärd. Ett plus för de fyndiga "gör det själv"-tipsen som Csilla kommer med. Minus för att det saknas något som gör att vi fastnar.

Metro - Frida Fahrman är en lysande modebloggerska eftersom hon är charmig, en jäkel på frisyrer och påhittig. Och för att hon ständigt är på besök i Malmö förstås.

Aftonbladet - Sofi Fahrman behöver knappast någon presentation. Plus för det internationella i hennes blogg.

Hennes - Anna-Karin Amilon har precis återkommit efter att ha varit i Paris ett halvår. Vi får väl se vad hennes blogg har att erbjuda framöver.

Vilka magasinbloggar läser ni? Håller ni med oss?

Weeklys drömstyling


Weeklys drömstyling skulle se ut så här ungefär:

Engla i neonfärgade 80-talskläder à la Kitty Jutbring.
Karolina Skande i en utmanande lack och läder-outfit. Budgetvarianten!
Elin Kling i rosa tyllkjoll och söta tillbehör. Som en ballerina.

Daniel Lindström som en rockare med håliga jeans. (Han hade ju förresten varit sktisnygg i det)
Donnasandra som Daniel Lindströms accessoar utan egen talan. En jeansklädd rockbrud.
Kelly som en riktig punkartjej.

Någon som vill bli stylad av oss?

Weekly kliar sig i håret...


Några stilla undringar så här en torsdagmorgon...

1. Vad gör Hotspot-Karolinas man? (som gör att han har besökt Chanels högkvarter...)
2. Vad gör R egentligen? Och kommer vi någonsin få se honom i bloggen?
3. Att vi jagar Fridas kille (eftersom han är Malmöbo) och vill ta reda på vem han är, det vet ni redan. Men vem är han?
4. När får vi se första äkta modebloggparet? Det får nästan bli Daniel Lindström med någon eftersom det inte vimlar av manliga modebloggare direkt.
5. Vem av alla stora bloggerskor blir gravid härnäst? Elin? Hotspot-Karolina? Eleonore? Engla? Blondinbella? Kenza?  Linn? Vi tippar på Karolina eller Eleonore.

Har ni svar på någon av våra undringar - don't hesitate...

Gynning gör enkät




Gynning blev inspirerad av Käthes (ena halvan Weekly-redaktionen) ansiktsbehandling med det röda magiska ljuset. Inget anmärkningsvärt alls.

Men vilket är snyggast - turban eller pannband?


Det är en ära!


Ja det är banne mig en ära att se att självaste Anna tog till sig av vårt första tips på hur man får många besökare till sin blogg. Med kaffekoppen i högsta hugg gör hon en Mini, som har blivit en Käthe, som har blivit en Anna. Det vill säga att man med drömsk blick och en kaffekopp i handen poserar på ett suddigt foto. 1 poäng till Anna.

Missa inte den spännande fortsättningen...




Kärleksbrev


Kära läsare!

Utan att bli alltför sentimentala måste vi säga tack, tack och tack till alla er som lämnar avtryck här i form av en kommentar. Vi älskar er, våra läsare och vi älskar att läsa era kommentarer. Ni ska veta att vi lusläser varenda en och filar (det är ett engelsk ord) de i en excelfil... eller nej nu ska vi kanske inte överdriva. Eller ljuga. Men vi älskar när ni kommenterar. Fortsätt med det. Ingen kommentar lämnas oläst. Glöm aldrig det.

Kyss från Weeklyredaktionen

Weeklys kartläggning av er, del 2


Vi fortsätter kartläggandet av er...

Linn - har förändrat mönstret. Hon var en sån där nitisk sak som bloggade utav bara... (vi undviker fula ord) men har nu chillat ner lite. Herregud, fattas bara annat med alla heltidsjobb, heltidsplugg och bloggar hon pysslar med den där He-woman-Linn. Vi tänkte ge Linn en julklapp: några extra timmar per dygn. Linn bloggar sällan tidiga morgnar och sena kvällar, även om hon kan överraska ibland.

Hotspot - bloggade alltid flera gånger om dagen förr. Nu har hon blivit en sån där som helt fräckt kan lämna oss i flera dagar på grund av något så oviktigt som en flytt eller en semester. Karolina, som hon heter, bloggar dagtid. Sällan extrem-tidiga morgnar eller extrem-sena kvällar. Aldrig något fyllebloggande.

Elin Kling - är en rackare som ibland kan slänga in ett och annat extremt tidigt inlägg. Beror kanske på en ständigt överhängande jetlag efter alla resor fram och tillbaka till New York? Annars bloggar hon på rätt så bra under dagen. Sällan några nattinlägg och dessvärre aldrig något fyllebloggande.

Amanda - skriver fyra inlägg om dagen. Det är sällan hon avviker från den rutinen. Fyra inlägg per dag. Dagtid.

Petra - är dynamisk. Hur spännande låter inte det? Med henne vet man inte riktigt. Det kan dyka upp ett inlägg när man minst anar det. Eller så dyker det inte upp ett när man mest anar det...

Frida Fahrman - skriver mellan två och sex inlägg per dag. Hon bloggar mest på anständiga tider och har än så länge inte följt storasyrrans fotspår och börjat fylleblogga. Attans! Vi som ser fram emot fyllebloggande från Malmö. Det hade varit nåt det. Eller ännu hellre att vi stöter på henne i egen hög person ute i vimlet. Då lovar vi att slänga upp kameran och agera paparazzis. Frida, Glasklart? Koi? Vart styr du kosan nattetid i Malmö? Ses vi på krogen? Ska vi kanske fylleblogga ihop?

Har ni önskemål om fler analyser...  bara säg till!



Veckans snackis


Lindex har lyckats med bedriften att ta in klänningar som det osar hett om bland modebloggarna. Vi anar att vi bara har sett början. Vem blir först att bära någon av skönheterna? Vem tror ni?


 

Frida Fahrman gör det igen


Okej. Nu sitter hon på tåget igen, den där Frida. På väg hit till Malmö. Och inte är det för att träffa Weekly-redaktionen, det kan vi intyga. Efter att ha sett diverse partypics från tidigare vistelser ser vi nu långt mer seriösa tecken. Bara det att Minoo får hänga med. Är inte det seriöst så säg? Så nu tycker vi att vi klubbar på det där med att hon har blivit betuttad i en skånepåg.

Frida, om ni skulle ha svårt att förstå varandra hjälper vi gärna till eftersom ena halvan av Weekly är från Stockholm och andra från Skåne. Vi kan agera tolkar. I alla situationer.

Uppdaterat (Frida svarade i sin blogg): Frida Fahrman svarade 4 november 2008 klockan 15:53: haha, träffar en kille såklart=)

Så nu återstår bara: När får vi träffa honom Frida?

Så får du en populär blogg del 1



Weekly kommer att testa olika knep för att få en populär blogg. Mini har en populär modeblogg. Hon ligger på plats 12 hos Bloggtoppen (mode). Vilket är hennes knep? Är det kaffekoppen i högsta hugg och det skönt suddiga ljuset (som Weekly tyvärr inte lyckades få till)? Nu får vi bara vänta och se om detta knep går att applicera på Weekly.

Missa inte den den spännande fortsättningen i Så får du en populär blogg.

Det haglar över Engla!


En vanlig tisdag, ett vanligt klädval och vips så är diskussionen igång. Nattlinne hit och besvikelser dit. Herregud, räcker det om vi på Weekly tar på oss en sidenklänning (eller, för all del, nåt annat som inte faller hälften av er i smaken) för att få så mycket respons? För är det så enkelt, då ska vi banne oss klä oss så att vi retar brallorna av er.

För vi vill ju ha massor av kommentarer vi med...






Trendspaning


upcoming-02

Upcoming
Nu är det kittlande fransar och kliande paljetter som gäller. Och det på hög nivå. Vankas det fest, vankas det fransar. Eller paljetter. Okej?


Topp med fransar från Vero Moda, 199:-

Oh yes!
Vi fortsätter påpälsandet med fuskpälsar av alla dess slag. Korta pälsjackor, långa pälsjackor eller bara pälskragar. Allt funkar. Bara det är päls. Fuskpäls förstås.

Stop
Byxor med på tok för låg linning i kombination med stringtrosor. Fy bubblan vad tacky!

5-0 till AIK
Bild lånad från Aftonbladet


Eleonore i H&M-kampanj


Vad gör Eleonore i H&M senaste kampanj? Vilken helylletjej! Bra att någon tackar nej till utvik....

Weekly har kartlagt er


Stina - gör sjuhelsickes snygga inlägg (bloggvärldens snyggaste?) och uppdaterar sin blogg mellan tre och fem gånger per dag. Hon döööör inte om hon inte kan blogga en dag. Stina känns trygg. Inga fylleinlägg och sällan några inlägg vid konstiga tidpunkter.

Anna - har nog bloggvärldens charmigaste och mest ödmjuka personlighet. Med henne vet man aldrig. Hon kan skriva tre inlägg per dag. Eller tio. Hon bloggar inte särskilt tidigt om morgnarna men gärna till lååångt in på nätterna.

Engla - bloggar tidiga morgnar och skriver då mellan ett och fyra inlägg. Sen tar hon siesta från bloggen och återkommer tidig kväll. Hon är aldrig nån nattsuddare den där Engla. Hon kan trycka av ett och annat mobilblogginlägg ibland men de kommer ändå inte in förrän på natten. Alla samtidigt. Det är väl hennes sätt att fylleblogga.

Sofi Fahrman - bloggar från mobilen. En stor eloge till Sofi som faktiskt lyckas med ett och annat fylleinlägg ibland. Ja ja... hon kanske inte är så jäkla full men partybilder är det i alla fall. Kul att vår modedrottning är den enda som vågar sig på det :) Förresten... en stilla undran: Borde inte Sofis blogg, som ju ändå är en av Sveriges största bloggar, kunna få en annan URL? Kanske http://blogg.aftonbladet.se/22226 kunde bytas ut till http://blogg.aftonbladet.se/sofifahrman? Hallå, ett litet undantag... 

Missa inte fortsättningen där vi bland annat har kartlagt Linn, Hotspot. Amanda, Petra och flera andra bloggare...


Vad tjänar modebloggarna?

Det är svårt att få fram exakta siffror. Det beror förstås på hur många extra uppdrag modepersonen har. Vi kan ta Linn Gustafsson som ett exempel. Hon bloggar för Pause (flyttade nyligen dit från blogg.se), bloggar om herrkläder på Café, jobbar som stylist för Sofis Mode och pluggar.

I hennes senaste chatt skriver hon följande svar på frågan hur mycket hon tjänar:

Ja du, det är något som jag håller för mig själv men kan säga att jag är nöjd med min lön :)

Ojoj, det var ju inte smart att gå ut med. Tänk om chefen läser. :)

Vad tror ni hon tjänar? Hur mycket kan hon max tjäna innan just du börjar snörpa på munnen? För är det inte därför man behåller lönen för sig själv, för att slippa den missunnsamma avundsjukan?

Följa John!


Visst har väl alla lekt "Följa John" som små? Om inte kan ni hänga på nu. Fast vår lek heter "Följa Elin". Samma regler, inga konstigheter. Bara häng på!

Ledtråd: Här hittar ni Elins inköpslista.

... för visst anar vi att listan kommer att kopieras..?


Pälsinvasion!


Fendi, ett av modehusen som satsar på päls.
Bild: AP (Lånad av Aftonbladet)

Okej. Nu kan det bli strid här. Pälsen är återigen brännhet i modevärlden. Frågan är om Sverige är redo? Weeklyredaktionen har givetvis analyserat saken och kommit fram till följande:

Det finns tre kategorier av människor,

1. Rå-pälshatare. Ni vet de där som går med plakat utanför visningar och som föredrar syntetskor framför skinn. Och ofta är veganer, vegetarianer, multi-mano-vegetarianer eller nåt...

2. Pälshatare rätt och slätt. Här finner vi de som vägrar använda päls, second hand eller ej, på grund av att de tycker att det är fullständigt vansinnigt att plåga djur för sin egen fåfängas skull.

3. Fegisarna är de som vill bära päls men inte vågar på grund av rädsla för ovan nämnda personer. Ibland säger de lite försiktigt "Nja... helst inte... men är det second hand så..." på frågan om de skulle kunna tänka sig att bära päls. Ibland, när tillfället så kräver, svarar de blankt nej på samma fråga.

4. Blondinbella-typen! Det är de som svarar "ja" lika självklart som om man hade frågat om de brukar ha trosor på sig när det går till jobbet. Säga vad man vill men rakryggade är de. Och ärliga.

Nu undrar vi givetvis vilken typ av läsare vi har här på Weekly. (Ja vi gillar att placera er i fack) Vad tycker ni om att bära äkta päls? Finns det någon som helst ursäkt för att göra det?
 

Shopaholicmamman har mjöl i håret!



Jösses. Nu erkänner Shopaholicmamman att hon har potatismjöl i håret. Aha... (tänker vi och kliar oss i huvudet) det är där knepet ligger... Och här går Weeklyredaktionen omkring med platta frisyrer medan hela modebloggvärlden, av antalet kommentarer att döma, har fuskat sig till volym. Åt fanders med Volumaster och sånt skit och plocka istället fram det gamla hederliga potatismjölet.

Ps. Vårt husmorstips när det gäller potatismjöl är att man kan trycka in en gnutta i gamla spikhål i väggen. Om man har vita väggar givetvis. Kanske inte lika high fashion. Eller?

Vad använder ni potatismjöl till?



Veckans snyggaste!

Dagens kläder: Hippie
Vi lånade helt fräckt en bild från Mias blogg.

Vi börjar den nya veckan med att, som de bakåtsträvare vi är, visa upp förra veckans snyggaste outfit. Den där västen och de där brillorna i kombination med den där Mia blev en fullträff. Coolt!

Jury den här veckan: Weeklyredaktionen

Lägg av, tjejer!

Varför ska många tjejer vara så bittra och nedlåtande mot varandra?

1. Engla visar upp en maskeradklädsel till Halloween, och får många hemska kommentarer. Lägg märke till, m-a-s-k-e-r-a-d. Det anses vara porrigt, inte bra för hennes dotter att se det o.s.v.. Går inte folk på maskerad längre? Vad är det för torrisar som finns där ute?

2. Frida Fahrman visar upp sig i en zebraklänning som hon ser helt enastående ut i. Då får hon en kommentar som denna:
"Alltså nu är jag super ärlig du är en jätte söt tjej. Men för att kunna ha en sån kort o tajt klänning så behöver man ha pinnben typ. Den passar din kropp upptill men inte ner till. Den hade inte passat mig heller. Du har en fin kropp som den är. Men bara d att ingen passar i allt."
Är människan helt från vettet?

Fler som har reagerat över denna tråkiga attityd?


Weekly om is-stjärnornas klädsel

Weekly recenserar is-stjärnornas kläder. Håller ni med oss? Se betygskalan längre ner.

Anki och Owe. Foto:
Anki och Owe
Alexandra: Visst, hon är söt och charmig i sin pastell-karamell-outfit men nja...
Käthe: Medelfin päronsplit-klänning som hade sett ännu bättre ut om halternecken var smalare.
Betyg: 2/5

Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Jesper och Alexandra
Alexandra: Klatschigt, färgglatt, sexigt och framförallt väldigt Halloween-igt. Bara det... Ett plus för de gyllene skrillorna.
Käthe: Fint och fräscht och snyggt med guldiga skridskor. Lagom urringning och hårfritt vilket gillas.
Betyg: 4 av 5

Josefine och Johan Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Josefine och Johan
Alexandra: Paljett är hett. Behöver jag säga mer?
Käthe: Sockersöt paljettklänning. Min favorit!
Betyg: 5/5

Kicken och Åsa Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Kicken och Åsa
Alexandra: Hur coolt är det inte att cirkulera och piruettera runt på isen i något som liknar stövlar? Urcoolt om du frågar mig. Pluspoäng för det innovativa i det. Och ytterligare ett pluspoäng för att vi fick se "Kicken the rocker" i rosa. Minus för den meningslösa dödskallen på ryggen.
Käthe: Star Trek-inspirerat vilket jag gillar. :)
Betyg: 4+/5

Lars och Gabrielle Foto:
Lars och Gabrielle
Alexandra: Herregud, den där fjäderskruden måste ha fått Lars att känna sig... dum? Som en påfågel? Den fick i alla fall mig att känna... medlidande..?
Käthe: Oj, här var det fjädrar. Kul men lite för mycket ändå.
Betyg: 1/5

Malin och Filip. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Malin och Filip
Alexandra:Tja... har ingen direkt fascnation för prickigt... eller för den där gröna färgen i kombination med svart... så nej inte min cup of tea.
Käthe: Klänningen är jättesnygg bakifrån och tråkig framifrån.
Betyg: 2/5

Marcus och Johanna Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Marcus och Johanna
Alexandra: Wow! Hett så att det ryker om dem ju! Inte för att en röd, slimmad, slinkig tröja med paljetter på känns sådär superhett på en norrlänning på krogen... men i det här sammanhanget blir helheten superhet. Ja! Ja! Ja! Snyggon där!
Käthe: Svarta byxor är alltid kul på killar. Rödrandig tröja. Varken mer eller mindre.
Betyg: 4/5 (Alexandra) samt 2/5 (Käthe)

Tony och Malin. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Tony och  Malin
Alexandra: Jamenvisst! Tony är ju en riktig snygging ikväll. Malins glitterklännig är... glittrig... och känns som en klänning tagen ur ett av Finlandsfärjans cabaretnummer.
Käthe: Blankt och svart med lite lila. Lite för blankt och helsvart.
Betyg: 3/5

Betygskala:

1 - Nej men vad sjutton är det här?
2 - Nja, det här känns inte som vår melodi.
3 - Tja, det var väl okej. Eller trevligt som man brukar säga.
4 - Jajamensan. Där satt den!
5 - Oh yes! Utomordentligt klädval där. Man tackar!

Bilder: http://www.tv4.se/

Stjärnor på is ikväll

Vi kan inte låta bli att diskutera deras kläder ikväll. Det är schlagertema också hos Stjärnor på is. Ikväll ska vi kika närmare på Tony Irving, Kicken Lundqvist, Josefine Sundström, Jesper Blomqvist, Lars Frölander, Malin Ewerlöf-Krepp, Markus Fagervall och Anki Edvinsson som har hoppat in för Torgny Mogran.

Ser ni på Stjärnor på is?

Weekly om idolernas kläder!

Weeklyredaktionen har betygsatt idolernas kläder. Se betygskalan längst ner för exakt definition.

Robin E
Foto: DANIEL OHLSSON
Som den rockkille han är, den där Robin E, känns hans outfit som ett naturligt om än lite tråkigt val. Plus för att skjortan är vinröd. Den, i musikersammanhang, obligatoriska sjalen känns som en alldaglig klassiker, varken mer eller mindre. Hade han varit av det kvinnliga könet hade han fått många pluspoäng för de svarta naglarna... men som den kille han är tycker vi att det hade varit bättre utan. Hur exakt tänkte du där, Robin E? Han klär yppeligt i sminkningen för övrigt.
Betyg: 3/5

Johan
Foto: DANIEL OHLSSON
Hjälp! Bort med dina blonda extensions, Johan. När vi först såg dig trodde vi att du skulle framföra något av Eva Dahlgren. Vi anar så här i efterhand att det inte var det målet du ville uppnå med din frisyr? Klädseln däremot är rockig, cool och känns jäkligt rätt på en liten parvel som du.
Betyg: 4/5

Robin B
Foto: DANIEL OHLSSON
Hmm... vad hade Robin B på sig egentligen? Inget uppseendeväckande konstaterar vi när vi nu sitter och försöker visualisera... Vit skjorta och byxor... Hur kul kan det bli liksom? Fast vi måste sannerligen sätta ett stort jäkla pluspoäng för halsbanden. Mer sånt killar!
Betyg: 2/5

Kevin
Foto: DANIEL OHLSSON
Kevins accessoarer, ja då menar vi förstås det smöriga leendet och de supersnygga silverlänkarna runt halsen, räddade hela situationen... som annars hade blivit lite väl tråkig (en del av Weeklyredaktionen faller dock inte alls för det smöriga leendet). Nu tycker vi dock att slutresultatet blev utomordentligt! Den andra halvan av redaktionen fastnade dock för hjärtat på toppen.
Betyg: 3/5

Anna
Foto: DANIEL OHLSSON
Anna bar en Paris, Kate and I-klänning som hon var jättesnygg i. Pluspoäng för att hon numera verkar ha bestämt sig för en yngre frisyr. Nästa gång vill vi gärna se henne i en vildare frisyr, mindre tillrättalagd.
Betyg: 4/5

Sepideh
Foto: DANIEL OHLSSON
Det är inspirerande att se lite färg i den här Idolomgången. Ett plus för kombinationen orange och grönt. Klädesplaggen ser tyvärr för vardagliga ut för att passa på scenen. Det blir snarare "dagens outfit" en vardag för vilken modebloggare som helst.
Betyg: 2/5

Lars
Foto: DANIEL OHLSSON
Maskeradkläder. Perfekt på en schlagermaskerad men inga scenkläder 2008.
Betyg: 1/5

Alice
bild
Söt tjej med ofta något för gulliga kläder. Så även igår kväll. Vad är det med tjejerna, vill ni bara se sockersöta ut? Lite mer powerklädsel, tack.
Betyg: 3/5


Betygskala:
1 - Nej men vad sjutton är det här?
2 - Nja, det här känns inte som vår melodi.
3 - Tja, det var väl okej. Eller trevligt som man brukar säga.
4 - Jajamensan. Där satt den!
5 - Oh yes! Utomordentligt klädval där. Man tackar!

Vad tycker ni? Håller ni med oss?



RSS 2.0