Eleonore och Kejsarens nya kläder

Eleonore känner sig som en ny människa efter att ha klippt av en hel centimenter, nästan snaggat sig. Då får hon den här kommentaren:

1 cm kortare hår och förmodligen 500 kr fattigare, eller mer... Ingen ser nån skillnad, bara du själv som känner dig som en helt ny människa efter att ha lagt pengar på lite "osynlig" grooming. Det är detta jag snackar om, KEJSARENS NYA KLÄDER, läs den sagan... HC Andersen vet vad han snackar om.

Här har vi uppenbarligen någon som har koll på fablernas värld. På faaaaaablernas väääärld. Men om vi bortser från sagor och fabler, har kommentatorn rätt eller fel?

Idol-skvallerWeeklyredaktionen kommer att sitta bänkade framför kvällens Idol. Vi kommer att hissa och dissa kläder. Idolerna ska sjunga på svenska och Charlotte Perelli sitta med i juryn.
Ska ni se Idol?

Outfittan

Hela Weekly-redaktionen viker sig av skratt när vi läser det här inlägget hos Wardrobe Stockholm-Ida. Ida efterlyser fler med samma dassiga humor och vi är inte sena att bekänna. Finns det fler roliga ersättningsord för dagens outfit som är extremt uttjatat? Förslag?


Veckans snackis: Balmain


Balmain Spring 2009 Ready-to-Wear
Glittrigt och med markerade axlar från Balmain. Bild: Style.com

Att säga att modebloggvärlden har drabbats av Balmain-feber är ingen överdrift. Det ena efter det andra modefreaket skriver om Balmain,  hyllar Balmain, visar plagg från Balmain, kopierar Balmain, ifrågasätter Balmain, klär sig à la Balmain och... ja vad vet vi vad ni gör med Balmain i tankarna? Ett är i alla fall säkert: Vi är drabbade av Balmain-feber.

Weeklyredaktionen kan inte låta bli att ställa sig frågan: Är det verkligen så att just Balmain är så fab, fantastisk, outstanding och exceptionell som det sägs? Eller är det ytterligare ett exempel på hur bra vi är på att påverka varandra? Om Sofi, Ebba och Elin hade totaldissat Balmain till exempel, hur hade det sett ut då? Vad tror ni? Tänker vi själva eller är vi påverkningsbara flockdjur som omedvetet bara följer strömmen?

Kenzas pojkvän ett ämne för Idol

Kenza är på Kreta för att träffa pojkvännen. Vi misstänker att han kommer att följa med hem till Sverige och ställa upp i Idol nästa år. Eller så kan han alltid hoppa in istället för Kevin...

Elin Kling tar över Expressen nu också!Nya Expressen Fredag med Elin Kling som "stilorakel"

Världen är liten. Modevärlden är ännu mindre. Nu tar Elin Kling över modesidorna i Expressen Fredag. Storasyrran, Cecilia Blankens, ligger numera på sofflocket och inväntar bebisens ankomst. Annika Leone (ni vet hon som enligt sitt eget uttalande i Expressen hånglade med E-Type under förra årets melodifestival) blir redaktör och Elin Kling kommer titulera sig "stilorakel". Jaha, då ska hon vara där också den där Klingen. Det, ihop med det faktum att tidningen har fått sig ett rejält ansiktslyft, gissar vi kommer leda till finfina framgångar för Expressen Fredag. Go Elin!

Brukar ni läsa Expressen Fredag?

Polisanmäld bloggerska säljer sin Macbook!


Oj. Inte trodde vi när vi slog på datorn igår morse att vi skulle mötas av värsta catfighten. En catfight internetledes skulle man kunna kalla det. Så här är det: Enligt Melissa ska Mogi ha sålt en iphone till henne, tagit emot pengarna men sen inte skickat telefonen. Vidare berättar Melissa upprört i ett blogginlägg att det här har skett minst tre gånger tidigare, med andra tjejer. I samma inlägg gör hon namedroppingen i och med att hon nu har polisanmält saken. Och polisen ska ha sagt att Mogi har gjort så här förr (Säger polisen så till "vem som helst?") Allt detta enligt Melissa.

Weekly tar avstånd från catfight, polisanmälningar och tyckande i den här saken. Och iphones... men väntar likväl spänt på uppföljningen.

Ps. Mogi säljer en svart Macbook om det är någon som är intresserad.

Vill ni se mer av Elin Kling?


Tänkte väl det... Nu har hon äntligen startat upp sin nya sajt, www.minoutfit.se. Weekly-redaktionen fick äran att testa redan i förrgår kväll och vi är redan fast.

Idén är att så många som möjligt ska lägga in sina outfits där så att det på så sätt blir en trevlig inspirationskälla. Simpelt va? Vi anar dock att det behövs någon som Elin, en av Sveriges främsta stilikoner, för att få snurr på sidan. Och det lär hon få. Vi gillar användarvänligheten och att det är hon själv som talar på sidan. Det är hennes typ av uttryck som pryder hela sajten. Kul! Weekly-redaktionen önskar Elin lycka till!

Kommentar hos Engla

Engla skrev så här och då fick hon denna kommentar:

Man blir ju lite fundersam hur du ska må när du börjar jobba (1), eftersom du ganska ofta skriver att du känner dig stressad och måste varva ner och ta det lugnt. Livet blir knappast lugnare när man arbetar och har en liten på dagis. Om du lätt drabbas av infektioner nu när du ändå är hemma, tänk på att Jolie kommer att få med sig baciller hem från dagis (om du väljer det). Du får nog fundera över hur du ska förbättra din hälsa (2) i förebyggande syfte, så att du slipper vara hemma en gång i månaden från jobbet (3) i framtiden, pga egen sjukdom eller vård av barn.

Men som sagt, mest funderar jag över hur du kommer att må av första jobbtiden med småbarn. Det blir trots allt enklare på den biten när ett barn blir runt 10 år (4) och inte går på dagis/fritids. Men som sagt, den stress som du ganska ofta skriver om.. hur ska du tackla den?

Vi får hoppas att det går bra...

Weekly reder ut:
1. Ett lugn kommer att infinna sig på pauser och luncher där Engla bara kan koncentrera på sig själv. Egentid kallas det.
2. Lite förkylningar är bara bra för immunförsvaret.
3. Vilken nivå, jag tror du får multiplicera siffran med tio eller något i den stilen.
4. Vilken muntergök!
Allmänt: Barn, blogg och möten är ett heltidsjobb i sig.

Weekly-paparazzis i farten


Vi känner oss hedrade här på Weekly-redaktionen. Hotspot är på väg ner till Skåne. Enligt våra beräkningar borde hon redan vara här nu. Så nu lufsar vi omkring på Österlen, för det är där alla stockholmare håller hus när de kommer ner till sydligare breddgrader, och letar efter ett sånt här hus. Enligt uppgift ska hon smyga omkring med pyjamas, en gigantisk tröja och ett par duntofflor. Och så en trave böcker i näven. Hmm, Karolina... varmt är det inte här i södern. Men välkommen i alla fall!

Sofi Fahrman bojkottar zebra

Vi har hittat en trend som Sofi kommer att bojkotta, enligt henne själv. Hon säger sig få ont i ögonen av zebramönstrat. Weekly följer utvecklingen med intresse och anar att Sofi kommer att börja bära zebramönstrat i vecka 45 eller möjligtvis 46.

Bojkottar ni zebramönstrat?

Stylistonline-Alexandra nära att bli rockartist


Visst ni att ena halvan av Weekly, Alexandra, skulle kunna vara en fullfjädrad rockartist (nåja)? Jo, det är sant. Det var med nöd och näppe hon lyckades klara sig ifrån den hårda musikbranschen. Det blev modebranschen istället. Men nu är det upp till bevis. Kan Alexandra sjunga? Kan modebloggare sjunga? Jag tycker att hon ska lägga ut sin skönsång här på Weeklybloggen. Hjälp mig att övertala henne. :) Jag kan dua bakom henne om hon vill ha moraliskt stöd.

Vem vill höra Alexandra sjunga? Vilken låt ska hon rock loss till?

Uppdaterat 18:08 av Alexandra: Okej. När katten är borta dansar råttorna på bordet... och Käthe sitter ensam vid Weekly-spakarna... Detta kommer med största sannolikhet aldrig ske igen... men ni skulle bara veta hur sugen jag är på att göra det... BARA för att hon då skulle dua mig :)

Uppdaterat 18:34 av Käthe: Tyvärr verkar ingen nappa på erbjudandet. Så du slipper för denna gång. Ska se vad jag hittar på imorgon. :)


Tävling: randig halsduk... och efter fotograferingen rusade Käthe, efter att smilandes ha gått bredvid henne och lurat en stund, fram och drog halsduken av Ulla.

...så nu lottar vi ut en sprillans ny Blog Awards/ Wedins-halsduk. För att delta i tävlingen, lämna en kommentar här senast vid midnatt. Lycka till!

Wedins randig halsduk

Weekly klättrar uppåt


Just nu ligger Weeklybloggen på 22:a plats i Sverige på listan "Mest besökta proffsbloggarna i kategorin humor" hos Bloggportalen. Vad kul att vi fått så många läsare efter bara en vecka. Tack alla ni som läser och länkar till Weekly!


P.s. Vi känner oss hedrade över att ha gått om Elita Löfblad... och hennes humoristiska blogg...


Engla på fest med rumpan bar!


Sånt här gillar vi! Engla har byggt upp dramatiken de senaste veckorna genom att komma med små varningar om "strul med sin kostym". Och igår släppte hon bomben: Hon ska gå på Hallowen-fest med rumpan bar. Det kan man onekligen kalla "strul med kostymen". Herrgud, den där festen är ju rena paradiset för Weeklyredaktionen. Nu gäller det bara att reda ut var vi ska infinna oss... Samtidigt, som de mammor vi är, kan vi inte låta bli att försöka finna en smart lösning. Jolies blöja? En halv pumpa? Fler förslag?

Speciellt mode för mammor


Foto: Paljettshorts från Topshop.

Det finns få saker som upprör folk så mycket som när en mamma anses klä sig för utmanande. Englas sammetsleggings blev inte helt accepterade av hennes trogna läsarkrets. Om en tjej i samma ålder utan barn visar upp sig enbart i hålklippta transparenta strumpbyxor så jublas det, men när Engla tar på sig tjocka sammetsleggings blir det för mycket. Undrar om det är mammor som sätter upp dessa regler för andra mammor eller om det är de som inte har barn själva?

Tycker ni att man ska klä sig annorlunda om man har barn?

Dra på trissor - Ulla på Blog Awards!
Nämen hallå där, vad är det vi ser? Mitt i redaktionsmötet entrar Ulla (Ulla heter någonting annat i verkligheten) plötsligt lokalen och bara stegar rakt förbi oss. Weekly som ansåg sig ha full koll på alla gäster under bloggalan har tydligen missat Ulla. Givetvis drog vi genast fram våra datorer och surfade in på Stureplan.se. Har de snappat upp Ulla? Nix. Veckorevyn då? Nix, inte där heller. Metro då? De var ju också där med sina kameror. Nähä. Vad tusan... Vem var hon där med den där Ulla? Hur kan vi ha missat henne?

Och hur vet vi att hon var där? Kan ni gissa?

What's next?


Hela sommaren har armbanden prytt våra armar. Vissa har använt lädervarianter, andra silver- eller guldarmband av oika slag. Gemensamt för de flesta modebloggare är att de har haft många armband på ena armen. Och så kanske en retroklocka till det. À la Linn. Nu känns det dock uttjatat, eller hur? Fortfarande snyggt men inte ett likhetstecken med att man är ett modelejon direkt. Så vad händer nu då? What's next?

Länge har det snackats om gigantiska halsband, men var är dem? Få har anammat den faktiskt väldigt roliga trend som det har skrivits så mycket om. I månader har det pratats om gigantiska halsband men ingen har sett dem. Det är nästan lite Mr X-varning på dem. Varken bland modebloggarna eller i butikerna har de dykt upp. Eller är det vi som är blinda? Mindre förstående? Hur som helst så tror vi stort på den mycket segstartade trenden men ställer oss samtidigt frågan om vad som komma skall? Vilken accessoartrend tror ni att vi är redo för till våren? Var kommer explosionen ske? Vad tror ni?

Flickor bör inte ha rosa

Tydligen är det inte bra att små flickor bär rosa eftersom det förstärker gamla könsroller. Men jag kan inte riktigt förstå problemet. Särskilt inte eftersom det i feministgrupper applåderas och framhävs när en liten pojke har rosa. Vari ligger skillnaden? Kanske är det betraktaren det är fel på, som lägger ett visst könsvärde i färgen? Jag har själv inte rosa på mig särskilt ofta och ändå är det jag som lagar mat varenda dag. Eller, ibland har jag rosa på mig men det är jag som sköter det tekniska hemma.
Vad tycker ni - är en färg rätt eller fel beroende på vem som bär den?


Vem är Sveriges trendsättare?


Det är få förunnat att kunna titulera sig trendsättare. Håller ni inte med? En trendsättare är en person som, precis som det låter, sätter trender. Alltså inte en som talar om vilka trender som är i antågande eller vilka som är heta just nu, utan en person som, med ingen eller viss påverkan från de trender som råder, klär sig efter eget tycke och smak och får till det med en knorr. Med det där lilla extra som gör att vi hajar till och gärna tar efter. Förstår ni vad vi menar?

Nå... vem är då Sveriges trendsättare? Vem tycker ni borde få titulera sig trendsättare?Så lång är din favoritbloggare

OBS! Listan är nu uppdaterad tack vare nyinkomna uppgifter...

Det är kul det här med bloggvärlden. Visst tycker man att man känner både den ena och den andra bloggkollegan? Och så har man i själva verket aldrig setts i verkligheten. Eller "irl" som en bloggerska av rang skulle skriva. Weekly tänker hjälpa er att lära känna era favoritbloggare. Vi börjar med deras längd. Så här långa är dem:

Elin Kling - 1,75
Linn Gustafsson - 1,80
Hanna Fridén - 1,70

Engla - 1,68
Sofi Fahrman - 1,62 - 1,63
Frida Fahrman - Lillsyrran är lite längre. 1,68 närmare bestämt.

Kenza
- 1,70
Isabella Löwengrip - 1,70
Stina-Lee - 1,68

Modette-Eleonore - 158,5
Hotspot/ Karolina Skande: 1,71

Den där Skande är svår... Hur lång är hon egentligen? (Uppdaterat: Det fick vi svar på... Tackar allra ödmjukast!)


Alla har Wedins randiga halsduk


Foto: Käthe.

Sedan Veckorevyns bloggala springer alla som var på festen omkring med den randiga halsduken. Therez matchar med randigt, Annie med helsvart och Underbaraclara på underbaraclara-vis. Ett tips vore att hälften av alla er som fick halsduken lägger under den en vecka för att sen ta fram den en vecka senare, då ni andra lägger undan er. På så sätt skulle halsdukens värde öka med 100%. Tillvägagångssättet kan också användas på kläder från H&M, Lindex och Gina Tricot.

Bloggerskor vi älskar att hata!


Bloggvärlden är lik den vanliga världen, är det inte så? Som "nobody" blir man peppad och påhejad av alla. Lyckas man sen med något börjar ifrågasättningar och sura kommentarer att hagla bakom ryggen på en. Skulle man sen verkligen lyckas, ja då finns det ingen hejd på elakheterna. På Weekly får vi bara trevliga hejarop... (Hmm... vi har alltså inte lyckats...) men det finns andra i bloggvärlden som man tydligen älskar att hata. För att nämna två exempel:

Engla
Därför hatar de henne:
Den där sockersöta tjejen från landet försöker framställa sig och sitt liv som ett rosa, fluffigt sockervadsskimmer. Och så skriver hon så där löjligt känsloladdat ibland, från hjärtat. Dessutom är hon smal och oförskämt söt. Inte konstigt att det finns en hel hejarklack som gör allt för att trycka ner henne.

Därför älskar vi henne:
Charmig tjej med glimten i ögat och som dessutom gillar rosa. Inte mer än så. Hon.gillar.rosa! What's the big deal? Det är bara en färg. Bra shoppingtips, inlägg som kommer från hjärtat och det faktum att hon är Engla, varken mer eller mindre, det gillar vi. Hon känns äkta! Dessutom har hon humor och självdistans, vilket är två högt uppskattade egenskaper enligt Weeklyredaktionen.

Sofi Fahrman
Därför hatar de henne:
Vem tror hon att hon är? Snygg, framgångsrik, jäkligt vältränad och perfekt i kroppen (de där magrutorna är mäkta provocerande), välbetald, trendupplysare, modedrottningstatus... ja behöver vi säga mer?

Därför älskar vi henne:
Hon är ju faktiskt vår länk till det internationella modet. Och så är hon lite av en mode-kameleont. Hon är banne mig den enda som kan klä sig i allt från romantisk spets till hårdrockiga trasor. Och se ut som sig själv i det.

Finns det fler bloggerskor som vi älskar att hata?

Vad kännetecknar en modebloggare av 2008?

OBS! Innan ni börjar läsa... Missa inte tävlingen som avslutas runt midnatt...

Vi på Weeklyredaktionen har insett att Wikipedia behöver uppdateras. Herregud, var tredje tonåring har en modeblogg idag och ändå finns inte orden "modeblogg" eller "modebloggare" med. Vi känner oss manade att ta oss an uppgiften. Hjälp till vetja! Vad kännetecknar en modebloggare?

En modebloggare...

... för så kallad dagbok på nätet där huvudämnet är mode.
... är ofta en hon även om det finns en del hanar också.
... anser H&M Trend, Topshop och Urban Outfitters vara jordens tre paradis.
... publicerar en, eller flera bildersig själv och sina kläder v.a.r.j.e dag. Huvudlöst anses inte vara nåt hinder.
... har Engla eller Elin Kling som största bloggförebilder.
... älskar Sex and the City.
... har Alexa Chung och Kate Moss som stilikoner.
... använder gärna uttryck som "vill ha", "måste ha", "habegär" och liknande.

Hjälp oss! Vad saknas? Vad kännetecknar en modebloggare av 2008?

Blondinbellas återkomst, part II


Då var den stora dagen kommen. Dagen då självaste Blondinbella har kastat sitt tonårssmeknamn bakom sig för gott, och istället iträtt sitt egentliga namn, Isabella Löwengrip. I bloggvärlden alltså. 

För exakt två veckor sedan deklarerade hon att hon skulle ta en paus för att lära sig andas. Det var en söndag. Idag, 2969 kommentarer senare, är det också söndag. Är det en slump att hon har andats i exakt, på dagen, två veckor? Från söndag till söndag. Eller är det en väl genomförd pr-aktivitet? Ja det vet bara Isabella själv. Och hennes pappa. Och så Nils förstås. Skulle det en dag ta slut mellan Isabella (märk väl hur duktiga vi är på att anamma hennes "nya" namn) och Nils kanske en massa sensationella sanningar kommer fram. Eller kan han månne ha skrivit på något slags kontrakt den där Nils?

Och nya Isabella Löwengrip hittar ni på... just det: www.blondinbella.se... Hmm...

Ps. Det kan bli svårt att släppa namnet Blondinbella med den webadressen...

Hur är det nu med Weekly-läsarna... Läser ni Blondinbellas... förlåt Isabella Löwengrips blogg?

 

Trendspaning - Ny het trend på gång!Bild: Forever 21

Ni vet ju hur det fungerar i bloggvärlden, eller hur? Den ena efter den andra bloggerskan börjar skriva om en viss trend och vips så är det en superhet trend redo att anammas både här och där. Nu anar vi glittret och paljetternas återkomst. De där fantastiska paljettajtsen från Topshop försvann i samma sekund som de kom in... och Weeklyredaktionen hann inte få tag i några. Attans! De var säkert väldigt obekväma...


Vad är ni för filurer egentligen?


En öppen utmaning till alla våra läsare! Ta den och besvara frågorna i din blogg. Lämna gärna en kommentar här så att vi kan titta in hos dig.

Namn: Alexandra
Jobbar med (eller pluggar): Mammaledig, läser en journalistutbildning på distans samt frilansar för bland annat Aftonbladet.
Drömyrke: Oj vad svårt. VD för ett jäkligt framgångsrikt Weekly får jag väl säga här va? Ha ha... Fast bara halvtid. Resten av ansvaret får min kollega axla.

Drömresmål: New York och  USA.
Gör på fritiden: Hmm... fritid? När barnen sover bloggar jag, pratar i telefon, tränar, pluggar, jobbar lite... ja det var väl det.
Intressen: Kläder, mode, träning, sociala sammankomster etc...

Goda egenskaper: Effektiv, ärlig, godhjärtad, driftig. Och så har jag humor förstås :)
Dåliga egenskaper (fråga din partner eller dina vänner om du inte kan komma på nåt bra): Envis, dålig på att tänka på konsekvenser ibland (=ansvarslös?), otålig, ombytlig.
Tillbakadragen eller framåt i nya sällskap? Framåt om jag tycker att det är trevligt sällskap.

När det gäller kläder, kvalitet eller kvantitet? Både och...
Vilken skönhetsprodukt kan du inte leva utan? Jag kan leva utan alla skönhetsprodukter. Däremot inte utan rengöringsprodukter som tandkräm, schampo etc... Men jag säger väl foundation. Det är den viktigaste skönhetsprodukten för mig.
Hur många riktigt nära vänner har du? Fem riktigt nära barndomsvänner som känner till allt om mig och som jag inte har några hemligheter för. Jag älskar verkligen mina vänner och är oerhört tacksam för att vi har så bra (daglig) kontakt. Just nu är en av mina bästa vänner borta en vecka och det tycker jag är superjobbigt eftersom vi pratar i telefon minst två gånger om dagen annars...

Vem hade du helst tagit med till en öde ö? (Bara en person) Eftersom de är så små blir väl två lika med ett? Jag tar med båda mina barn. Utan barnen - ingen öde ö för min del.
Dina tre favoritbloggar: Käthe, Engla, Anna. Jag skulle vilja säga fler här men de här tre känns som de närmaste i bloggvärlden :) Som jag liksom känner.
Vad gör du helst en lördagkväll? Det beror helt och hållet på humör och dagsform. Går på fest, sitter hemma och gör ingenting. träffar vänner eller nåt annat.


Namn: Käthe
Jobbar med (eller pluggar): Egen företagare (bloggar bl.a. för Amelia) och vab:ar utan lön....
Drömyrke: Att leda ett projekt där jag står för idéerna och hur det ska utföras, och andra för pengarna och arbetskraften.

Drömresmål: Just nu Topshop i Lund. *haha*
Gör på fritiden: Är det den tiden man inte jobbar? Jag brukar sminka av mig. :)
Intressen: Kläder, mode, vetenskap, debatter, mat, fika

Goda egenskaper: Bra intuition. Snabb uppfattningsförmåga.
Dåliga egenskaper: Dålig på att framhäva mig själv. Expert på att "skita ner".
Tillbakadragen eller framåt i nya sällskap? Beror helt på sällskapet.

När det gäller kläder, kvalitet eller kvantitet? Det varierar.
Vilken skönhetsprodukt kan du inte leva utan? Ansiktskräm går absolut inte att vara utan.
Hur många riktigt nära vänner har du? Man kan bara ha en riktigt bästa vän. Det är som att säga, hur många sambos/äkta män har du? :)

Vem hade du helst tagit med till en öde ö? (Bara en person) Sonen.
Dina tre favoritbloggar: Jag avstår faktiskt. Tycket det är jobbigt att bara välja ut tre.
Vad gör du helst en lördagkväll? God mat och ett glas vin om jag är hemma. Gärna bra film eller annat TV-program. Annars cocktailmingel med sittplatser, dansgolv med 80-tal och en korv efteråt.

Grundare av listan: Weekly

Antar ni utmaningen? Svara på frågorna i din blogg och lämna en kommentar här!

Ekotrenden är död


Fyra dagar efter Weekly's uttalande skriver E24.se att ekotrenden är död. Som med alla trender är det ett övergående fenomen. Självklart kan inte butikerna sälja ekokläder om inte konsumenterna vill ha dem (de har hakat på andra trender). Modebloggarna är mer intresserade av att se snygga ut. Yta går före etik.

Vad tycker ni om det här?

Ett stycke stilsäker Snyggo-Cecilia!


Sällan har vi skådat en snyggare gravid! Hon får verkligen till det, den där Cecilia. Både med och utan (tack och lov) höga klackar. Till och med i myskläder får hon till det. Där har vi beviset. Det handlar om stilsäkerhet, inte om huruvida man är size zero eller inte. Och Cecilia har inte tappat ett uns av sin stilsäkerhet trots den något otympliga kroppshyddan. Med otymplig menar vi definitivt bara den gravida magen. Vi anser det vara läge att döpa om henne till snyggo-Cecilia.

Till alla er som är gravida, (och till er andra med för den delen), låt er inspireras här.

Premiärtävling: Vinn en pälsväst!
Nu drar vi igång med första tävlingen här i Weeklybloggen. Vinsten är en pälsväst i storlek small. Den passar både dig som har small och medium.

För att delta: Lämna en kommentar här senast på söndag. Det går bra att lämna max en kommentar per dag.

Lycka till!


När går höstens trender i ide?


Weekly filosoferar, filurar och spekulerar om tre av höstens trender:

1. Spets - Precis som många förutspådde skedde en explosion inom spetsområdet. Det skrevs om spets så att tangenterna glödde och det fanns ingen måtta på hur glad man (läs gemene modebloggerska) var om man fick tag i de första spetsplaggen som kom ut i butikerna. Många totaldissade spets på benen men nu ett par månader senare känns ett par spetstajts som det mest naturliga i världen. Frågan är hur länge vi ska orka med den här trenden? Vi tippar på att den kommer följa med in i vårvärmen men att den till nästa höst har gått i ide. Vad tror ni?


2. Sammet
- Det här har det inte skrivits lika mycket om men likväl är det en ytterst anammad trend som vi på Weekly anar bara har börjat. Explosionen har inte kommit än men den är på väg, var så säker. Även sammet kommer finnas kvar i vår och kanske även nästa höst men sen har vi nog tröttnat, eller vad tror ni?


3. Djurmönstrat - Vilka fegisar vi är! Det snackas om djurmönstrat, det skrivs om djurmönstrat och det inhandlas djumönstrat. Varför ser vi det i så få bloggar? Varför är det så få som anammar trenden i en outfit? Vi tillhör själva den där fega ligan men lovar att från och med nu skärpa oss. Nu när man till och med kan köpa leopardtajts på Gina Tricot känns det som att tiden är inne även för den allra fegaste, eller hur?

Vilken av alla höstens trender är din favorit? Kul om så många som möjligt kan svara så kanske vi kan göra en lång lista och publicera här på Weekly.Bild: Monkis superpopulära sammetstajts
Veckans snyggaste outfit
Grattis Emma - du vann!
Det går bra att börja nominera din eller andras outfit inför nästa fredag. Lämna en kommentar här och nominera någon.

Tack modedrottning!
Let's go wild! Om man skakar lite på huvet och slänger runt med kalufsen... kan det kanske vara nåt? Nähä nej... samma väldresserade, platta frisyr...

Det här gillar vi. Det är just såna tillkännagivanden som gör att vi simpla modefreaks plötsligt känner oss jäkligt okej. För hur många tjejer är det egentligen som har tid (och lust?) att stå 15-30 minuter varje morgon för att fixa håret? Okej, vi vet att vissa gör det. Det hade vi förmodligen också gjort om vi hade haft en tillstymmelse till det där Hollywood-svallet... men eftersom det är få förunnat misstänker vi att gemene man (än en gång läs modebloggerska) ägnar max fem minuter åt frisyren varje morgon. Eller?

Nu vill vi veta: Hur många minuter ägnar du åt ditt hår en vardagsmorgon?

Trendspaning


Det snackas mycket om leopard, zebra och andra djurmönster nuförtiden. Accessoarer inhandlas eller plockas fram ur garderobgömmorna och visas upp i bloggar, men vi får sällan se trenden anammad i en outfit. Eller jo, Elin gick ju omkring och var skitsnygg i en zebra häromdagen... och så har vi Petra som mer eller mindre har vigt sitt liv åt leopardmönstret. Petra kommer sitta som 102-åring (hon är nämligen sundheten själv förstår ni) runt lägerelden och berätta om sin kamp för att få tag i H&M+Cavalli-plaggen.

Vi på Weekly skulle nu vilja slå ett slag för giraffmönstret. Kan ni tänka er ett vackrare mönster? Ser ni nåt giraffmönstrat vet ni var ni ska tipsa, okej?

Giraff väska med läderdetaljer
Giraffmönstrad väska med skinndetaljer, från Bonnie & Clyde. Psst! Rabattkod LAGER ger 50% rabatt...


Besöksrekord


Nästan 1000 unika läsare igår, bara några dagar efter skapandet av denna blogg, men knappt någon som vågar kommentera. Men var inte oroliga, vi har full förståelse för att ni inte vill erkänna att ni läser skvaller. Hotspot var modig som vågade erkänna det. Hotspot läser Weekly. Linn och Elin också.

Fler som vågar erkänna? Vem är ni?


Någon villig?


Finns det någon villig och kunnig där ute som är sugen på att sätta klorna i Weekly-layouten? Vi har en banner som vi är nöjda med så det "enda" vi behöver hjälp med är att få en schysst uppbyggd sida. En snygg en förstås.

Någon som är sugen? Lämna en kommentar här eller maila info@weekly.nu

... och hur får man bort den där reklamen som ligger under första inlägget? Vet att det kostar några kronor per månad, men hur sjutton får man bort den?

Schyssta spiror!


Bild: Jag hade tänkt säga att det var jag på bilden men den andra halvan av Weekly (läs pretto-Käthe) tycker inte att vi ska ljuga... så ja, ja... bilden är på nån jäkla tjej som har på sig Falkes strumpbyxor, från Modemecka.se. (Och ja, jag har huggit sönder den lite...)

Vår bästa mode-tid är nu! Nu mer än någonsin hyllas nämligen individualismen och den egna stilen. Nu får man ha jeans i vilken färg och modell man vill, klänning i valfri längd och modell, färger som man passar i... och framförallt så får vi pryda våra spiror med vad helst vi vill. Här listar vi våra kroppsnära favoriter:

1. Spetsleggings eller strumpbyxor
2. Multifärgade strumpbyxor
3. Gamla hederliga, svarta tajts
4. Nätstrumpbyxor
5. Svarta strumpbyxor med nåt slags diskret mönster i.
6. Helsvarta, halvtjocka strumpbyxor à la Falke.
7. Tunna nylonstrumpbyxor i max 20 denier. Attans vad snyggt på festen!
8. Färgglada, enfärgade strumpbyxor.

På diss-listan står de strumpbyxorna som har ena benet i en färg och andra benet i en annan färg. Det passar bara till modereportage om ni frågar oss. Risken är annars att benen ser olika stora ut om det ena är vitt och det andra svart.

Vad bär du helst på benen? Anta utmaningen och gör en lista i din blogg du med. Åtminstone med tre favoriter, okej?

Veckans modehype: Spets


Bild: Privat fotograferad DV Mode-tidning.

Egentligen är det inte veckans modehype. Snarare månadens eller höstens, men likväl en överhypad modehype. Spets syns på benen, som tajta toppar, som klänningar och som Gud-vet-vad. Nu undrar vi vem som först kommer att anamma trenden helt klädd i spets, från topp till tå med bara underkläder... eller till och med utan det. Vi chansar på Sofi Fahrman (för att det är trendigt och för att hon inte bangar att skippa bh:n), eller Josefin Crawford (som redan visat att hon trivs i tajta skridskofodral).

Vem tror ni blir först?Påminnelse: Veckans snyggaste outfit

Senast klockan tolv i natt måste vi ha ditt förslag. Missa inte denna fantastiska möjlighet och ära.

Blondinbella börjar blogga igen!


söndag börjar Blondinbella blogga igen. Då är det, enligt säkra källor, meningen att hon ska ha en lite mognare aproach och vara mer politiskt inriktad. Därmed ska vi tydligen glömma namnet "Blondinbella" och istället fokusera på hennes riktiga namn; Isabella Löwengrip. Ett mycket fint namn men ack så svårt det kommer vara att bli av med det tacksamma namnet "Blondinbella". Tur att hon har en helsikes massa bra PR-människor omkring sig!  Trots det tror vi att hon behöver ett lycka till när det gäller just namnbytet.

Ps. Undrar just vilken bloggadress hon kommer att ha... Samma? Nej... skulle inte tro det. Vi väntar med spänning och tar gärna emot tips...

Hotspot fortsätter att chocka!


Hotspot, eller Karolina Skande som hon ju heter, fortsätter att chocka! Vad har hänt? Helt plötsligt fyrar hon av det ena pillemariska leendet efter det andra. Nu skulle vi kunna spekulera i vad anledningen till denna plötsliga förvandling är... (det skulle ni gilla va?) men av en viss portion feghet och en lika stor portion respekt för Karolina låter vi bli. Snygg är hon i alla fall när hon ler :) Fortsätt så!


Vem är värd mest?


Tänk er att alla bloggerskor skulle bli värderade i pengar. Som varumärken. Vem hade då varit mest värd? Weekly har värderat de 10 hetaste bloggerskorna. Enligt oss.

1. Elin Kling - Herregud, behöver vi säga nåt här? Stilsäker som få. Det i kombination med att hon verkar vara en riktigt charmig och jordnära tjej gör att hon har en säker förstaplats. Vi misstänker att hon lär sitta där ett bra tag. (Tills hon flyttar till pojkvännen i New York?)

2. Sofi Fahrman - Ja egentligen borde hon kanske dela förstaplatsen med Elin men nej, fröken Fahrman får nöja sig med en andraplacering. Mycket av det hon gör går ju ut på att "ta hem" det som har synts på catwalken. Det har inte lika mycket med känsla att göra som det Elin gör.

3. Kenza - Inte för att hon är fashionistan med de mest inspirerande outfitsen direkt... men för att hon har så sinnesjukt många fans och för att hennes blogg är ofantligt stor. Att hon är snygg är inget minus. Det är snarare en starkt bidragande faktor till att hon inspirerar så många unga tjejer.

4. Engla - Tjejen med bloggvärldens största hjärta. Hennes goa, naturliga sätt gör att hennes läsare älskar henne. Att hon sen är makalöst söt och dessutom klär sig snyggt gör att många är "hooked by Engla". Sen Jolie kom har hon även fått en drös av mammaanhängare att inspirera.

5. Linn Gustafsson - Vi skulle vilja påstå att Linn har gjort en raketstigning under det senaste året... och till och med gått om Karolina Skande (Hotspot)

6. Ebba von Sydow - Ebba känns genuin. Vi litar på Ebba. Det känns dessutom som att hon är på väg att bli någon slags modeblogg-mamma. Med hennes erfarenhet, journalistiska kunskaper, charmiga dialekt och högst sofistikerade sch-ljud känns hon som en solklar 6:a!

7. Hotspot / Karolina Skande - Karolina känns väldigt proffsig i det hon gör, men kanske lite (förlåt) tråkigare än de andra. Med tråkig menar vi att hon är mer genuint intresserad av mode och modehistoria än gemene modebloggerska...
 
8.  Frida Fahrman - Den charmigaste delen av syskonduon Fahrman är en jäkel på att ha en egen, skön stil. Långt ifrån så stylad som storasyrran. Dessutom har hon smilegropar och är en höjdare på frisyrer.

9. Eleonore - De charmigaste tjejerna har hamnat lite oförtjänt långt ner. Eleonore bjuder på sig själv, pratar charmig Halmstaddialekt och har en mycket söt och faktiskt ganska egen stil.

10. Hanna Fridén - Ja ja... vi vet att hon egentligen inte är en modebloggare. Det spelar ingen roll. Bloggvärldens i särklass kaxigaste och mest frispråkiga tjej är i alla fall värld en himla massa pengar.

Vad tycker ni? Håller ni med oss?

Blondinbella! Vi känner oss hedrade


Vi på Weekly-redaktionen känner oss hedrade över att vara inbjudna till en 18-årsfest! Det är ingen mindre än Blondinbella som ställer till med stort kalas på Café Opera den 29 oktober. Och vi är inbjudna. Och känner oss hedrade. Fast vi måste erkänna att vi är lite rädda för att hon har tänkt så här: "Hmm... jag borde bjuda in lite folk som mamma och pappa kan mingla runt med också..."

Fler som är inbjudna? Kan alla som är inbjudna vara snälla och lämna en kommentar här? Vi vill gärna veta...
Det gäller att sticka ut!


Om man hade anmält sig till alla webbutikers nyhetsbrev (Hemska tanke. Kan ni tänka er hur många mail man skulle få varje dag?) skulle mailboxen sprängas. Vi skulle vilja påstå att vi på Weekly-redaktionen är med i många register. Så många att vi ibland gäspar när mailen dimper ner. Idag kom det dock ett som stack ut lite extra. Vi gillar bra marknadsföring, därför måste vi nämna det här. Kolla in det här mailet:


Vad är SEVENYEARSAPART.SE?

En ny svensk nätbutik med fokus på unga kläd- och accessoarmärken.


När öppnar SEVENYEARSAPART.SE?

Gissa rätt och vinn!


Vad kan jag vinna?

Presentkort på SEVENYEARSAPART.SE


Hur gör jag?

Gå in på
http://www.sevenyearsapart.se/

Gissa vilket datum du tror att SEVENYEARSAPART.SE öppnar för shopping.

Skriv ihop en kort motivering till varför just du ska vinna.

Skicka din gissning och din motivering till oss tillsammans med ditt namn och din e-postadress. Använd dig av formuläret på
http://www.sevenyearsapart.se/ eller e-posta till rivalry@sevenyearsapart.se

Kul idé... men vad är det för ställe? Stilla vår nyfikenhet tack och öppna NU! Tack!

Upcoming! Oh yes! Stop!

upcoming-02

Upcoming!
De där befläckade jeansen är i antågande. Vi pratar om de klorblekta. Än så länge har vi hittat ett par på Cheap Monday men själva inte vågat slå till. Någon annan som vågar?

Vi ser fler och fler "fuljeans" som nu har blivit snygga. De här kommer från Cheap Monday.

Oh yes!
Det här med färgade ben slog stort förra hösten. Det innebär dock inte att vi har begravt den trenden. Det har snarare blivit en klassisk outfit när man bär färgade strumpbyxor. Och gärna mönstrade.

Stop!
Fy bubblan vad vi är trötta på att vi alla är så förbenat likriktade. Kom igen nu (vi med)! Fram med din egen stil. Skit i trender och alla idiotiska listor (likt denna). Anamma det du passar i och gillar. Skapa dig en egen stil så att du inte ser ut som "alla andra modeintresserade" . Punkt.

Elin Kling gör en BlondinbellaElin Kling
vill inte vara sämre än Blondinbella och söker därför en assistent. Eller praktikant som hon också skriver. Praktikant är ett annat ord för "du kommer inte att få någon lön". Assistent innebär "jag har så jäkla mycket att göra så du kommer att få jobba häcken av dig". Hmm... intressant... Man ska tydligen skicka in tre outfits så att Elin kan bedöma om stilen man har är tillräckligt hot. Jag funderar på att skicka in dessa snygga outfits. Jobbet måste ju snart vara mitt, eller vad tror ni?

Hjälp oss att komma ut


Ni får gärna använda den här bannern för att hjälpa oss att sprida att Weekly har återuppstått. Antingen i ett helt vanligt inlägg eller som en annons i höger eller vänsterspalten om ni hellre vill det.

Tackar allra ödmjukast på förhand !


Elin Kling startar modesajt


Jahapp! Knappt hinner hon påbörja det ena projektet innan hon är med i nästa. Det går onekligen väldigt bra för Elin Kling. Och det är ju kul. Eller hur? Frågan är vad den här sidan ska gå ut på... och när den lanseras? Någon som vet? Någon som kan tipsa oss?

Laddar upp inför Halloween
Engla
funderar på att klä ut sig till en ängel. Men för Sofi Fahrman duger det inte att vara en sexig ängel. Vänta lite, ska änglar vara sexiga? Undrar vad hon kommer att satsa på. Kanske en sexig hundvalp eller en huvudlös man med strumpbyxor och en transparent leopardmönstrad topp utan bh? Vad tror ni? Vad kommer ni att satsa på?

Flamsigt värre hos Hotspot!


Dra på trissor... När man sitter instängd alldeles ensam i en skrivarlya kan tydligen vad som helst hända. Det här måste vara den flamsigaste sidan vi har sett av Hotspot. Och vi gillar det. Mer sånt åt folket Karolina!

Nominera till veckans snyggaste outfit

Nominera dig själv eller någon annan genom att länka till dagens outfit. På fredag avslöjar vi vinnaren.


Dags för bloggala igen


Jaha. Knappt har vågorna efter den ena bloggalan lagt sig förrän det börjar snackas om nästa. Den här gången ser kriterierna för att bli inbjuden, annorlunda ut. Den här gången måste man nämligen vara mamma eller pappa. Eller både och... Okej, det kommer serveras champagne, det låter ju bra. Men hur mycket skandaler kan det bli när både mammor och pappor är med? Och när den stora snackisen för kvällen är... BARN. Och när 80% av gästerna är gravida, nyförlösta eller ammande? Det låter inte som att vi kan få nåt material till Weekly där. Suck...

Modebloggarna inte alls ekologiska

Man skulle lätt kunna tro att modebloggarna blivit miljömedvetna efter alla texter (rädda världen och gud vet vad) på toppar och väskor som vittnar om en tanke på miljön. Det har nu visat sig att inget av detta stämde, allt var en bluff. Vinden har vänt och det är klorblekta jeans som är det senaste. Ju mer klor desto bättre.

Egna smycken populärt

Säg den som inte gör egna smycken nu för tiden och försöker sälja dem. Nu väntar vi på att Linda som har bloggen Beyond Sötsur ska börja tvinga på oss sina. Plastpärlorna har åkt fram och hon skyller på barnen.

Shoppingtipset

Den som har missat att det här med "ruggade gamla hund-västar" har blivit en hit bland landets fashionistas behöver inte läsa längre än så här. Ni andra, kolla in den här. Den finns hos Chicy och kostar 865:-. Snygg som den är eller över skinnjackan.


Undrar hur det känns att ta på..?

Jakten på sanningen har börjat


Vi fick in ett tips av en läsare... Kan det vara någon av de här killarna som Frida hänger med? När vi säger "hänger med" menar vi givetvis att det finns lööööve med i luften. Eftersom den ena halvan av Weekly-redaktionen känner till en av killarna på bilden har jakten på sanningen just börjat. Vi återkommer i saken...

Och så ett tack till Hanna.

Blondinbellas återuppståndelse


Jesus återuppstod, Weekly återuppstod. Snart är det, enligt säkra källor, även Blondinbellas tur att återuppstå. Då som en 18-årig bloggare vid namn Isabella Löwengrip. Blondinbella verkar alltså stanna kvar i graven men efter 18-årsdagen (imorgon) ryktas det om en ny blogg... där Isabella Löwengrip är avsändaren. Vi väntar med spänning.

Om någon har mer information om det här är vi idel öra... Lämna en kommentar här bara!

Har Frida Fahrman fått hugg i Malmö?


Vi undrar lite stilla vad Frida Fahrman ständigt gör i Malmö? Just det faktum att hon tycker att det känns konstigt att lämna stan (som i och för sig är fantastisk) och att det verkar vara hennes nya (enda?) hobby att vistas där gör att vår misstanke om att hon har en pojkvän, blivande pojkvän, eller helt enkelt ett hugg av något slag, stärks.

Vad tror ni? Har Frida fått hugg i Malmö?

Blog Awards


Nu är hysterin över. Klänningar har inhandlats, make up-artister har avverkats, barnvakter har fixats (även om inte alla fick till det), champagne har druckits, bloggerskor har träffats och det har i allra högsta grad köats. Med andra ord: Veckorevyns Blog Award är över. Somliga älskade tillställningen medan andra var mindre imponerade.

Reflektioner från kvällen:

Strike a pose!
Jösses vad alla bloggtjejer är duktiga på att inta värsta "high fashion--modell-posen" så fort en fotograf tittar fram. Hade vi bara haft en videokamera med oss hade vi filmat skådespeleriet och gått hem och tränat för att vara redo inför nästa gala. Tänk er en syltburk som öppnas bredvid en getingsvärm...

Ebba von Sydow fick klänningsångest
Bloggarnas fashionista-mamma Ebba von Sydow gjorde fem klädbyten. Den ena klänningen var snyggare än den andra men vi hade ändå önskat att få se den blå skapelsen under mer än två minuter.

Som katten kring het gröt
Det mest populära stället på galan var vid entrén. Vad vill man göra i hallen, undrar ni nu? Jo det var ju där fotograferna hade sitt näste. Att vara på bloggala utan att bli förevigad på bild är en skam för de flesta. Vad göra? Hänga i hallen förstås.

Anna i en goodiebag
Allas vår Avanna-Anna hade illustrerat de fina goodiebagsen. Det missade ni väl inte?

Vi slår hål på myten om att höga klackar skulle vara ett bekvämt ting
Det är bara en myt att det finns tjejer som trivs och känner sig bekväma i skyhöga klackar. Det gör ont på allas fötter. Vi hörde jämran och klagan överallt. Med all rätt om man befinner sig 11 cm upp i luften.

Tajt och sexigt men ack vad trist
Den typiska bloggoutfiten bestod av 10-centimetersklackar med 1 cm inbyggd platå och axelbandslösa klänningar som är tajta upptill och vida nertill. Fint, sött, snyggt, sexigt, galaaktigt men ack vad trist när alla ser likadana ut.

Alkoholen flödade... Eller?
Bloggalan var alkoholfri. Svårt läge. Mycket svårt läge. Hur agerar man på en alkoholfri fest? Vad ska man göra? Inga problem för den företagsamme bloggaren. Hon tar nämligen saken i egna händer och går till närliggande bar för att inta starkare dryck än den bananmjölkdrink med kolasås (?) som serverades på bloggalan. Och den företagsamme bloggaren är i det här fallet fler än en.

Kvällen då de allra vassaste blev de allra blygaste...
De vassa Bloggkommentatorerna var blygare och fnittrigare än den allra blygaste modebloggande 16-åring ni kan tänka er. Under blyga och fnittriga omständigheter tog de emot pris för vassaste pennan.

Catfight mellan Kenza och Blondinbella
Det är skandal att ingen bjöd på en saftig skandal. Vi hade önskat nåt otrohetsdrama, en catfight mellan Kenza och Blondinbella, allt för fulla bloggerskor som somnat någonstans vid entrén eller nåt annat smaskigt... Snopet fick vi gå hem utan några som helst smaskiga skandaler. Vi skyller på att det bara var sex killar där... för det gjorde att alla tjejer var fullt upptagna med att bara vara snygga i sina galaoutfits.Nylansering av Weekly.nu!


Vi vet att många av er har saknat Weekly och det kan vi lova er att även vi har gjort! Efter att ha funderat, klurat, trixat, filurat, gnuggat geniknölarna, våndats, diskuterat, planerat, ältat och argumenterat har vi slutligen kommit fram till att det här formatet, bloggformatet (vad annars?), passar Weekly alldeles ypperligt. Med andra ord: Weekly har nu sovit färdigt och vaknar upp i form av en blogg som uppdateras kontinuerligt.

Välkommen till Weeklybloggen!


Välkommen till min nya blogg!RSS 2.0