Veckans snackis


H&M's nästa designersamarbete är, inte helt otippat, den stora snackisen just nu. Alla älskar Matthew Williamson. Och eftersom alla älskar honom gör alla andra det också. Förstår ni? Det är nämligen så det går till här i modebloggvärlden. Smidigt va?

Så här skriver H&M i ett pressmeddelande:

FÄRGSTARK SOMMAR PÅ H&M MED MATTHEW WILLIAMSON

H&M:s nästa gästdesigner är Matthew Williamson, den brittiske modeskaparen vars signum är färgstarka kollektioner med etniska influenser. Samarbetet inleds med en exklusiv modekollektion för kvinnor i utvalda butiker den 23 april och fortsätter därefter med perfekta sommarplagg för dam och herr som kommer att finnas i samtliga H&M-butiker över hela världen från mitten av maj. Exklusivt för H&M debuterar Williamson som herrmodedesigner.


"Det är en fantastisk möjlighet att få arbeta med H&M och skapa engångskollektionen ‘Matthew Williamson for H&M'. Jag gillar att H&M har skapat ett helt nytt fenomen inom modevärlden med sin banbrytande idé att samarbeta med utvalda designers och låta dem skapa begränsade kollektioner. Det är spännande att de kreationer jag skapar för H&M kommer att finnas tillgängliga och förhoppningsvis vara till glädje för så många människor över världen över", säger Matthew Williamson.


"Matthew Williamson har en kreativitet och ett sätt att arbeta med mönster som han kombinerar på ett helt nytt sätt. På så vis skapas en toppmodern London-look. Plaggen är för den som vill sticka ut, men kläderna kan också bäras mer nonchalant och nedtonat - man kan verkligen skapa sin egen stil. Matthew är dessutom fantastisk på färgsammansättningar. Detta är ett storslaget samarbete för H&M, och det ligger helt i linje med vår idé om vårens och sommarens modebild", säger Margareta van den Bosch, kreativ rådgivare på H&M. 


Matthew Williamson kom in på Londons modescen 1997 med en färgstark kollektion som visades av Kate Moss, Helena Christensen och Jade Jagger. Sedan dess har Williamson tagit jet-set-livets glamorösa partyn till catwalken med Ibiza-inspirerad färg och frihet som han nu visar upp i samband med modeveckan i New York. Flera kändisar bär regelbundet hans kläder - några exempel är Sienna Miller, Keira Knightley, Kate Hudson och Gwyneth Paltrow - och förra året hedrades han på the Design Museum i London med utställningen: "Matthew Williamson - 10 Years in Fashion". 


H & M Hennes & Mauritz AB (H&M) grundades i Sverige 1947. Företagets affärsidé är att erbjuda mode och kvalitet till bästa pris. H&M är noterat på OMX Nordiska Börs Stockholm. I dagsläget finns det cirka 1 700 H&M-butiker på 33 marknader. H&M har 68 000 anställda och omsättningen inklusive moms 2007 uppgick till MSEK 92 123. H&M har ett brett sortiment som är uppdelat i ett antal koncept för dam, herr, ungdom, barn och kosmetik. Företagets klädkollektioner skapas av egna designers, mönsterkonstruktörer och inköpare. Ytterligare information finns på http://www.hm.com/.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0